8.47 Las Raíces (Area Recreativa) RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Geen busverbinding maar wel een grote parkeerplaats. Beginpunt van o.m. de PR TF-25 naar A.R. Lomo de la Jara. Grotendeels een boswandeling maar er zijn genoeg punten met mooie ‘doorkijkjes’ etc. Middelzwaar en in het algemeen goed begaanbaar. Het eerste deel van de route is bewegwijzerd als PR TF-25 en stijgt langzaam. De ‘winst’ die we hiermee maken wordt teniet gedaan door de afdaling naar de Barranco Hondo. Daarna begint een stijging van ca. 400 meter tot aan waypoint TF24 El Centeno.

Korte tijd nadat we de Bco Hondo overgestoken zijn komen we ook op de bewegwijzerde wandeling SL 299 (El Centeno – Barranco Hondo). Gaan langs Fuente Madre. Korte tijd daarna komen we uit op de TF-24, steken we over, en gaan vóór het gebouw langs waar een pad ligt en dat op de TF-24 uitkomt. We volgen kort de TF-24 en gaan weer een 4×4 weg op (herkenbaar aan sporen van mountainbikers). Steken voor de 2e keer de TF-24 over en vóórdat we voor de 3e keer de TF-24 oversteken maken we een uitstapje naar de Pico de Las Flores. Wel een mooi punt maar het uitzicht is beperkt. De 4×4 weg gaat naar de TF-24 maar er is – even vóór de TF-24 – nóg een pad rechts dat precies uitkomt tegenover de Pista Las Goteras.
Op de OSM kaart staan ‘afsnijders’ (in het begin heel duidelijk) maar daar waar op de Pista aangesloten moet worden weer is het belangrijk goed op te letten!

Langzamerhand komen we meer in ‘open gebied’, dat wil zeggen dat de kustlijn duidelijk zichtbaar wordt. Waar we voor de 4e keer de TF-24 oversteken is een restaurant! Lopen ‘parallel’ met de TF-276 en komen dan op de Area Recreativa.(Aan het eind van de TF-276 is óók parkeerruimte). Op de kaart staat vermeld dat er een monument van Franco zou zijn. Maar dat is grondig ‘gesloopt’. Op dit punt is Franco met de ‘revolutie’ begonnen. We lopen over het terrein van de Area Recreativa en zijn dan weer bij onze eindbestemming. Wij vonden het een afwisselende en mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint AR Las Raices
Lengte:
13.1 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
10/02/2016
Verbindingen:

Las Raíces Area Recreativa
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint AR Las Raices

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)