8.45 Charco del Pino RW2 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

 


Lichte/middelzware wandeling in een aantrekkelijk landschap. Melding ontvangen (2023) van hondengeblaf op de route van de wandeling.
Vertrekpunt is de bushalte/Ermita aan de TF-28. Voldoende parkeerplaats. Voor een deel Camino Real en het pelgrimspad Hermano Pedro (6.10 Vilaflor – El Médano). Een fraaie route ondanks het asfalt. De eerste barranco die we oversteken is de Barranco de la Cumbrita. Volgen we even en dan bestaat de neiging door te lopen. Maar we moeten rechts aanhouden. Het lijkt alsof we privé eigendom betreden maar dat is niet het geval en we zien dan een pad omhoog gaan. Even later komen we op de Camino El Pino. Een 4×4 weg. Steken de TF-21 over en komen op de Calle las Chozas die, na ruim 100 meter, overgaat in een pad en daarna een 4×4 weg.

Vlak voordat we op de geasfalteerde weg komen staat aan de rechterkant een vervallen ‘boerderij’. Nog een aantal voersilo’s staan er maar voor het overige ziet het er zeer triest uit. En dan drukken we ons nog voorzichtig uit. We zijn dan op ca. 1 km afstand van Cruz de Tea. Een piepklein dorp. Vanuit Cruz de Tea begint/eindigt de bewegwijzerde wandeling PR TF-83. Steken voor de 2e keer de TF-21 over en komen dan in een heel ander landschap. Veel aardappelveldjes en druivenstruiken hebben we gezien waar druk gewerkt wordt.

Vanaf waypoint KP Pedro komen we op het pelgrimspad Hermano Pedro. Verhard/geasfalteerd maar in het algemeen goed te lopen. Op nog geen kilometer afstand van Charco Del Pino hebben we de wandeling rondgemaakt en het laatste stuk wandelen we dezelfde route.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, Charco Del Pino, waypoint BusChPino
Lengte:
10.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
03/02/2016
Verbindingen:

Charco Del Pino (TF-28)
Bus: TF-28, bij Ermita, waypoint BusChPino, lijnen 116, 416 en 484, haltes 7443/7390
Auto: idem