8.44 El Contador AR RW1 (Villa Arico)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is uitsluitend met de auto bereikbaar. De weg naar de Area Recreativa El Contador heeft een aantal slechte stukken. Hier en daar flinke gaten in het wegdek. Redelijk goed berijdbaar als de nodige voorzichtigheid in acht genomen wordt. Wandeling gaat grotendeels via onverharde wegen.
Op een aantal punten (met name rondom waypoint 8.44) zijn de uitzichten bijzonder fraai. Bij El Contador is voldoende parkeerruimte op doordeweekse dagen. We volgen eerst een gedeelte van de PR TF-86. Goed bewegwijzerd.

Op het punt waar we de bewegwijzerde route verlaten komen we op een 4×4 weg. Tot aan het hoogste punt (ca. 1900 meter; ca. 650 klimmen) is het een ‘langzame’ klim maar desondanks inspannend omdat de hoogte waarop wij lopen tussen de 1200 en 1900 meter is. Dat is de reden (mede afstand) dat wij de wandeling als zeer zwaar hebben geclassificeerd. Bij waypoint Pista Arico komen we op de Pista General de Arico. Daar is het toegestaan met 4×4 auto’s te rijden. Verbinding tussen Izaña en Arico. Ook is het (deels) een route voor mountainbikers.

Het laatste kwart van de route is bewegwijzerd: PR TF-86 vanaf de Parador tot aan Villa de Arico. Duidelijk gemarkeerd pad dat twee keer de Pista passeert. Met name vanaf waypoint 8.44 is het ogen strelend: 360 graden uitzicht!
Het laatste stuk is een straffe afdaling naar ons beginpunt.
Samenvattend: pittige wandeling met bijzonder fraaie uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Contador, waypoint ElContador (vanaf Villa Arico TF-28)
Lengte:
14.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
650 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/01/2016
Verbindingen:

El Contador (AR)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint ElContador