8.43 Las Vegas –La Higuera RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een fraaie maar inspannende wandeling. Bewegwijzering van PR TF-83.5 laat te wensen over. Zónder GPS vinden wij het niet verantwoord deze route te lopen. Vertrekpunt is de Area Recreativa Las Vegas, waypoint RecrLasVegas aan de TF-555. Voldoende parkeerplaats (aan de onverharde weg) maar er is geen busverbinding op Las Vegas. De bewegwijzering ‘rondom’ Las Vegas is vernieuwd. Voorheen was er één SL route maar nu zijn het PR routes geworden.

De route was voorbereid maar we wisten niet dat het (deels) de bewegwijzerde route PR TF 83.5 was. Een aangename verrassing maar zónder onze voorbereidingen waren we zeker ‘verdwaald’. Het lijkt erop dat er hier en daar wel tekens zijn geplaatst zonder dat het tracé is gecontroleerd en/of is opgeschoond. Ook ontbreken er soms ‘kruisen’ waar dit o.i. wel noodzakelijk is. Wij maken gekscherend wel eens – tijdens het wandelen – de opmerking: er staan alleen merktekens waar jeeps kunnen komen. De route maakt eerst gebruik van de Camino Real de Granadilla. Een breed maar lastig pad om te lopen. Omdat we door drie barranco’s gaan is het dalen en stijgen. Ondanks het vrij kleine hoogteverschil vinden wij dit inspannend.

Voorbij La Higuera komen we op een betonnen weg die op een aantal plaatsen afgesneden wordt. Daar goed opletten! Verderop staan er twee kruisen langs de weg. Op die plaats ligt een grote hoop afval/stenen en er is geen pad. We lopen door en zien dan dat er direct parallel aan de weg een pad loopt. Klimmen over het muurtje en gaan terug om de ingang van het pad te vinden. Maar wordt aan het eind versperd door struiken. Klaarblijkelijk hebben we verderop een teken gemist maar we komen uit bij een richtingbord en constateren dat we van een andere richting komen dan het bord aangeeft! Bij La Abejera stappen we over op de PR TF-83.1. We maken een fraai rondje bij Risco del Muerto. Bij het laatste stuk van de bewegwijzerde route kiezen we ervoor van de bewegwijzering af te wijken. Dit pad is beter dan gedeelten van de PR TF 83.5! We komen opnieuw uit bij een bewegwijzerde route PR TF 83.3 en zijn dan bijna bij onze eindbestemming. We zijn dan onze (nodeloze) extra meters al bijna weer vergeten omdat we een prachtige route hebben gehad. We vleien ons met de hoop dat, wanneer we de route andersom hadden gelopen, we niet zoveel keren hadden behoeven te zoeken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-555, waypoint RecrLasVegas
Lengte:
14.7 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
600 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/03/2015
Verbindingen:

Las Vegas TF-555
Bus: geen
Auto: TF-555 waypoint RecrLasVegas