8.41 El Roque – Monte Cho Pancho RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt met de bus is waypont BusTF28ElRoque. Met de auto waypoint ElRoque aan de TF-565 waar voldoende parkeerplaats is. De beschrijving is vanaf de parkeerplaats voor de auto. We gaan de eerste straat rechts (Calle San Roque) in. Lopen langs de Ermita San Roque (het officiële vertrekpunt van de route) en een piepklein cafeetje dat vanaf 12.00 uur open is (Chagi). Interessante route! Bij de T-kruising gaan we linksaf (rechtsaf is de bushalte aan de TF-28).

De eerste paar honderd meter gaan langs de geasfalteerde weg (Calle El Tapado). Op het punt waar we rechtsaf gaan staat een aanwijsbord.  Een ongenummerde SL-route! Merktekens geplaatst waar het niet nodig is en waar het wel nodig is ontbreken de merktekens. We gaan eerst door de Barranco Ridrigo en komen op een duidelijk – aan weerszijden – afgebakend pad. Langs de route staan een aantal informatiepanelen over de vroeger bedreven landbouw in dit gebied. Nog goed leesbaar en informatief.

Bijna aan het eind van de bewegwijzering komen we in het ‘bos’. Tot onze verbazing komen we uit bij een grote Zona Recreativa. Stond in 2015 niet op onze digitale kaart. Maar wél in 2016.
In maart 2015 hebben we een extra rondje gemaakt maar in november 2016 was de toegang afgesloten.
Het landschap ziet er op de terugweg heel anders uit! De route vanaf de bushalte aan de TF-28 is – qua lengte – nagenoeg gelijk aan de ‘auto’ route. Alleen moet er ca. 40 meter extra geklommen worden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-565, waypoint ELRoque
Lengte:
7.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (vanaf bushalte)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
13/03/2015
Verbindingen:

El Roque TF-28
Bus: waypoint BusTF28El Roque, lijnen 116 en 416, haltes 7398/7435
Auto: waypoint ElRoque (TF-565)