8.40 El Roque – Jama RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt met de bus is waypont BusTF28ElRoque. Met de auto waypoint ElRoque aan de TF-565 waar voldoende parkeerplaats is. De beschrijving is vanaf de parkeerplaats voor de auto. De route is een mix van asfalt en paden. Geen bijzondere route maar wel aangenaam. De eerste straat links (Calle la Degollada) en gaan na korte tijd rechts: Camino de Los Cantillos die later overgaat in een onverharde weg. We komen dan op de TF-565, rechtsaf en bij een sportcomplex gaan we weer een onverharde weg op. Daar bestaat de neiging door te lopen maar wij houden ietwat links (een pad) aan. Steken even later wéér de TF-565 over. Nu lopen we op ca. 100 meter afstand van de TF-565. Steken voor de 3e keer de TF-565 over en gaan dan richting Jama (Calle Jama). Lopen een rondje Fuente de Jama waar de kraan geen water geeft! Volgen daarna (noodgedwongen) de geasfalteerde weg.

Het door ons voorbereide tracé van de OSM kaart liep (helaas) dood. Wij hebben het idee dat sommige wandelaars overal door heen banjeren en vervolgens de route op de OSM zetten als ‘route’. Voor de website vinden wij zo’n route niet geschikt. Maar na ruim 500 meter komen we op een onverharde, sterk geërodeerde, weg. Hoe meer we zakken hoe smaller het pad wordt. Op veel plaatsen is de oorspronkelijke stenen ondergrond nog goed in tact. Zigzaggend gaan we het laatste stuk naar beneden.

Komen dan heel even op een geasfalteerde weg maar gaan dan direct weer een pad op. Het lijkt wel of dit pad doodloopt bij een huis. Maar ook nu loopt het pad naast het huis. Komen, korte tijd later, uit bij een bordje van een niet genummerde (!) SL-wandeling vanuit El Roque: nog 700 meter; onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-565, waypoint ELRoque
Lengte:
8.4 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
360 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
03/03/2015
Verbindingen:

El Roque TF-28
Bus: waypoint BusTF28El Roque, lijnen 116 en 416, haltes 7398/7435
Auto: waypoint ElRoque (TF-565)