8.39 El Escobonal – Fasnia SL TF 263

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusEscobonal aan de TF-28. Daar is bij het Parque Municipal de la Hendía voldoende ruimte om te parkeren. We gaan de trap op en zijn dan bij de Iglesia de San José waar, zoals gebruikelijk, het informatiebord staat van de wandeling SL TF 263. Geen bijzondere wandeling maar de Barranco de Herques is het hoogte én het dieptepunt (!) van de wandeling. De wandeling is goed bewegwijzerd en maakt voor een zeer groot deel gebruik van de Camino Real die op de kaarten als de LAW GR 133  wordt aangeduid.

De wandeling gaat voor een deel door bebouwing en het achterliggende ‘landbouw’ gebied. Deels nog in gebruik en deels verlaten. Ook zijn op meerdere plaatsen in de rotsen ruimten gemaakt die – naar zeggen – al door de Guanchen werden gebruikt. De Barranco de Herques is een zeer fraaie barranco en het pad is nog vrijwel geheel intact. Het extreme weer heeft hier nog weinig vat op gehad. Eenmaal beneden hebben we nog een uitstapje gemaakt in de barranco. In de barranco wordt – volgens de folder van de gemeente Güímar, bergbeklimmen beoefend. De moeite waard om tussen de indrukwekkende rotsen te lopen.

Eenmaal uit de barranco is het niet ver meer naar Fasnia. Ook daar komen we uit bij de kerk, het eindpunt, van de bewegwijzerde wandeling. Wij zijn doorgelopen tot de eerste bushalte aan de TF-28, onze definitieve eindbestemming. In de route zijn informatiepanelen aangebracht. Sommigen zijn nog gloednieuw met leesbare tekst en op anderen is niet te zien of er ooit tekst op gestaan heeft.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusEscobonal
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
275 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
06/02/2015
Verbindingen:

El Escobonal (TF-28)
Bus: waypoint BusEscobonal, lijnen 033 en 035, haltes 7740/7776
Auto: idem

Fasnia (TF-28)
Bus: waypoint BusFasnia, lijnen 033 en 035, haltes 7731/7786
Auto: waypoint Fasnia