8.38 Arico El Nuevo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusAricoNuevo aan de TF-28. Parkeren is ook mogelijk. Tegenover de ‘ingang’ naar Arico El Nuevo staat een aanwijsbord van een bewegwijzerde wandeling (= Calle El Molino). Mooie en ‘lichte’ route van nog geen 7 km. Het eerste stuk gaat (deels) langs bebouwing. Passeren de Plaza van La Sabinita en vervolgens een Ermita. Even voorbij de Ermita gaan we linksaf een 4×4 weg op. Ligt heel fraai in het landschap. Op bijna 200 meter vóór de TF-28 houdt de 4×4 weg op. Een hek is geplaatst maar op dát punt begint (of loopt door!), bijna parallel, een pad. Wordt, naar onze indruk, niet veel belopen.

We komen bij een ‘rotsig’ terrein en zien ‘beneden’ een pad. De neiging bestaat dan recht af te dalen maar het pad gaat, zoals gebruikelijk, zigzaggend naar beneden. Wel even de tijd nemen om te zien hoe het pad loopt. Als we dan beneden zijn loopt een vrijwel recht pad naar de TF-28. Bijna aan het eind verspert een struik het pad. Deze hebben we wat ingekort! Steken, via de TF-28, een zéér diepe barranco over en gaan in de bocht rechtsaf een weg op. Als we dan naar beneden kijken zien we dat het pad een ‘echt’ , aangelegd, pad is. Even voordat we weer op de TF-28 komen lijkt het alsof we op een ‘privé’ weg lopen. Dit is echter niet het geval. Een kort stuk via de TF-28, houden dan links aan en op dat punt (Calle El Viso) komen we weer op de bewegwijzerde wandeling die naar Arico El Nuevo gaat.

Daar waar het asfalt ophoudt bestaat de neiging rechtdoor te lopen maar wij moeten ietwat links aanhouden (daar staat ook een merkteken). Al heel snel zien we Arico Nuevo liggen. Eerst moeten we nog een barranco oversteken. Dan zien we (van boven) dat in de barranco gelopen wordt. Dit maakt ons altijd nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag in hoeverre de barranco begaanbaar is. Het antwoord moeten we schuldig blijven. In Arico Nuevo komen we op het kerkplein (waypoint KPGR133PR86) uit waar een aantal bankjes staan. Ook is het mogelijk hier te parkeren. Nog een kort stuk via de ‘hoofdstraat’ en dan zijn we weer bij de bushalte en/of parkeerplaats. Samenvattend: een afwisselende wandeling door een mooi gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusAricoNuevo
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
30/01/2015
Verbindingen:

Arico El Nuevo TF-28
Bus: TF-28, haltes 7872/7845, lijnen 035, 430 en 039, waypoint BusAricoNuevo
Auto: idem