8.37 Las Vegas – Pino El Guirro RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa van Las Vegas (waypoint RecrLasVegas) aan de TF-555. Uitsluitend per auto bereikbaar. De route is een onderdeel van de (bewegwijzerde) route TF PR-83 inclusief subnummers. Een pittige wandeling in een zeer fraai landschap. Het eerste gedeelte lopen we de gemarkeerde route maar dan wijken we even af door de slechte 4×4 weg te blijven volgen. Daar we weer op de bewegwijzerde route komen hebben we deze consequent gevolgd.

Op het punt dat we rechtsaf gaan (richting Pino El Guirro) stellen we vast dat het pad ‘gloednieuw’ is. Fraai aangelegd en zeer goed gemarkeerd. Kort nadat we de ‘laatste’ barranco zijn overgestoken gaan we rechtsaf, richting Las Vegas. Op sommige punten in de route zijn ‘uitstapjes’ gemaakt. Slechts één uitstapje hebben we gemaakt: voor het ‘uitzicht’.

We gaan dan de Camino de Las Vegas op en een fraaie afdaling gaat door de Barranco Seco. Heel fotogeniek. Bijna aan het eind van de wandeling komen we uit op de TF-555. De neiging bestaat deze te volgen maar we slaan vrijwel direct rechtsaf en komen dan voor de 2e keer uit op de TF-555, onze eindbestemming de Area Recreativa Las Vegas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-555, waypoint RecrLasVegas
Lengte:
10 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
550 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/01/2015
Verbindingen:

Las Vegas TF-555
Bus: geen
Auto: TF-555 waypoint RecrLaVegas