8.36 Güímar – La Hoya RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het busstation van Güímar aan de TF-28, waypoint BusGuimar. Het nadeel van dit vertrekpunt is dat we ca. 1 km langs de TF-28 moeten lopen maar daar staat tegenover dat meerdere (bus)lijnen naar het busstation gaan. Op de terugweg deels een ander tracé dat langs het ‘stadhuis’ gaat. Vrijwel uitsluitend over asfalt. Maar daar staan mooie vergezichten tegenover. Bij waypoint La Hoya is voldoende parkeerplaats. In Barrio La Hoya gaan we de Camino de la Paloma op. Een pittige stijging van ca. 15% over een lengte van ruim 1 km. We kunnen wel genieten van het fraaie landschap.

In dit gebied wordt nog veel (kleinschalige?) landbouw bedreven. Als we langs de Barranco del Aqua lopen, zijn we op een steenworpafstand wandeling 8.35 Güímar- San Juan maar de barranco blijft (helaas) een onoverkomelijke hindernis. We komen dan wat meer in bewoond gebied maar het mooie landschap verveelt nooit.

Lopen nog een kort stuk door Guaza en komen op de TF-28. Gaan daarna de Calle Santo Domingo op en wandelen o.a. langs het gebouw en de Plaza van de Ayuntamiento en Iglesia San Pedro en komen dan opnieuw op de TF-28. Nog even en dan zijn we bij het busstation van Güímar. Samenvattend: fraaie asfaltwandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusGuimar
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
3 uur (vanaf Güímar 7.8 km); 2.5 uur (vanaf La Hoya 5.8 km)
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Gaat voornamelijk over asfalt

Gewandeld:
14/01/2015
Verbindingen:

Güímar
Bus: TF-28, waypoint BusGuimar (= busstation), lijnen 032, 033, 035, 120, 121, 124, 126 en 127.
Auto: TF-28, in nabijheid waypoint BusGuimar OF waypoint La Hoya