8.33 Barranco Hondo – Mirador de Igueste RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een bijzondere wandeling voor doorgewinterde wandelaars met richtinggevoel en een gps! De beschrijving van de wandeling is via de Camino Las Trojitas, een gedeelte van de TF SL 299, Pista El Fayal, Camino Lomo de la Barca en een gedeelte van de pelgrimsroute La Laguna Candelaria. Wanneer op een (digitale) kaart een Camino wordt aangegeven is het vrijwel altijd mogelijk zo’n tracé goed te volgen. Echter de Camino Las Trojitas is zeer sterk geërodeerd en door de vele regens 2013-2014 zijn planten en struiken extra gegroeid. Hulpmiddel voor onze oriëntatie is de (versleten) waterleiding. Langs deze waterleiding is (destijds?) de Camino aangelegd. Wordt heel weinig belopen. Toch zijn er telkens weer (kleine) stukken waar de Camino weer duidelijk zichtbaar is.

Vanaf een bushalte van Bco Hondo lopen we eerst op de Calle El Cabuco die overgaat in de Camino Las Trojitas. Het eerste gedeelte is prima te lopen maar hoe verder we komen hoe lastiger het wordt. Op verschillende plekken is het pad overwoekerd en/of niet goed zichtbaar. Maar telkens komen we weer op een ‘pad’ dat langs de waterleiding gaat. Uiteindelijk komen we op een onverharde weg die ons brengt op een gedeelte van het tracé van de bewegwijzerde wandeling TF SL 299. Na korte tijd verlaten we deze route en lopen dan op de Pista El Fayal. Door de bomen hebben we zo nu en dan zicht op de kustlijn.

Bij het waypoint Candelaria zien we tot onze verrassing de bekende aanduiding van de Camino Candelaria. Het is ook de enige aanduiding maar het tracé is rijkelijk voorzien van witte stippen die door de zon op veel plaatsen aangetast zijn. Oók dit is een Camino: Camino Lomo de la Barca. Moeilijk te lopen door de ondergrond maar over het algemeen goed zichtbaar. Komen uit bij waypoint MiradorIgueste waar de route van het pelgrimspad La Laguna – Candelaria loopt en beide (pelgrims)routes op elkaar aansluiten. Wij gaan linksaf richting Barranco Hondo. Goed te lopen, een aantal barranco’s in én uit en dan komen we weer uit bij een bushalte in Barranco Hondo. Samenvattend: zware wandeling (stijging van ca. 750 meter op bijna 3 km) voor echte liefhebbers van wandelen die niet opzij gaan voor een struik op het pad.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Barranco Hondo, Calle2 Llano la Rosa Hondo, waypoint BusBcoHondo
Lengte:
11.1 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
750 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
31/03/2014
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle Llano la Rosa Hondo, haltes 1138/1140, lijnen 127 en 142, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem, waypoint BusBcoHondo