8.32 Arico El Nuevo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is Arico El Nuevo aan de TF-28 bij de bushalte, waypoint BusArico Nuevo. Deze rondwandeling bestaat volledig uit (gedeelten) van de PR TF 86 met sub nummers. Zelf hebben wij meerdere keren gewandeld om deze wandeling samen te stellen. Als rondwandeling is deze tocht extreem: door lengte, stijging én daling van ca. 1000 meter afgezien van de vele barranco’s die in en uit moeten worden gegaan. Vertrekpunt is Arico El Nuevo omdat dit (bijna) het laagste punt in de wandeling is. Naar Villa de Arico is het hoogteverschil niet zo groot maar vanwege dalingen en stijgingen al behoorlijk inspannend. We kunnen echter wel genieten van een fraai landschap.

In Villa de Arico wordt het kerkplein (2017) volledig op de schop genomen. Maar als wandelaar heb je daar gelukkig geen last van. Eerst via asfalt een lichte stijging. Als we de asfaltweg verlaten gaan we na korte tijd een barranco in en daarna krijgen we tot voorbij Area Recreativa El Contador een heel pittige stijging. Het landschap en de omgeving is ogen strelend maar dat neemt niet weg dat het heel zwaar is.

Als we aan de daling beginnen hebben we nog wat kilometers voor de boeg. Opnieuw fraai! In de nabijheid van Arico El Nuevo gaan we nog door een flinke, maar zeer mooie, barranco. Maar als we weer op hoogte zijn, zijn we heel dicht bij onze eindbestemming. In het algemeen is de route goed gemarkeerd maar de zon heeft op een aantal plekken de verf behoorlijk aangetast. De gps is dan een heerlijk wondermachientje!

Ter overweging:
– Met de wijzers van de klok mee lopen.
– Gezien de frequentie van de buslijn o.i. geen wandeling voor de bus.
– (Eerste) gedeelte tussen Arico El Nuevo en Villa de Arico is redelijk inspannend. Eventueel met 2 auto’s en dit gedeelte niet wandelen. Wandeling wordt dan ca. 19 km maar blijft zeer zwaar.
– Alternatieven: Met de wandelingen 8.59 (Barranco de Los Albarderos RW2) en 8.60 (Arico El Nuevo RW3) hebben we deze wandeling in tweeën gesplitst.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arico El Nuevo, TF-28, waypoint BusAricoNuevo
Lengte:
23.4 km
Tijdsduur:
8 uur
Hoogteverschil:
1400 meter (totaal)
Zwaarte:
Extreem
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen.

Gewandeld:
20/03/2017
Verbindingen:

Arico El Nuevo TF-28
Bus: TF-28, haltes 7872/7845, lijnen 035, 430 en 039, waypoint BusAricoNuevo
Auto: idem