8.31 Arafo – Güímar RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling kan zowel van Arafo als van Güímar gelopen worden. Verbinding is gemaakt met de busstations van beide plaatsen. Vanaf Arafo ca. 11.3 km en vanaf Güímar ruim 15 km. Mooie maar pittige wandeling. De beschrijving is vanaf Arafo. Vertrekpunt de bushalte en dan gaan we eerst door de bebouwing van Arafo. Als we Arafo verlaten komen we op een onverhard pad dat ons leidt naar waypoint KPArafoGuimar. We gaan rechtsaf de (geasfalteerde) Camino de Las Vistas op. Prachtig uitzicht op het bergmassief. Wel een stevige klim tot aan Caldera de Pedro Gil (waypoint PedroGil) van ca. 500 meter. Langzamerhand gaat nu het asfalt plaatsmaken voor de bekende “onverharde” ondergrond.

Tot aan waypoint KP GR 133 nog een stijging van ruim 250 meter. Maar dit is een bijzonder fraai stuk van de wandeling. Erg ruig gebied. We komen bij een “privado” bord van een (verlaten?) finca. Dit is hetzelfde gebied waar de bekende pelgrimsroute Aguamansa – Candelaria langs gaat. Ook dan kom je door hetzelfde “privado” (?) gebied. Heel veel kastanjebomen staan er met veel kastanjes op de grond. Bij het waypoint KP GR 133 staat de (eveneens verlaten?) “Refugio de Las Arenas”. We gaan nu weer langzaam dalen richting Arafo en komen dan (opnieuw) op de geasfalteerde weg die ons naar Arafo leidt.

Vanaf Güímar gaan we ook door de bebouwing tot aan de Piramides de Güímar. Daar kunnen we kiezen door te lopen (langs de bebouwing) of aan de overkant van de weg een pad op te gaan. Een van de voordelen van dit pad is dat we uitzicht hebben op de “piramides”. Vanaf Güímar is de stijging ca. 160 meer dan vanaf Arafo. Güímar ruim 950 meter en vanaf Arafo 800 meter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arafo, Av de Los Reyes de España, waypoint BusArafo
Lengte:
15.9 km
Tijdsduur:
Arafa: 11.3 km 4 uur; Güímar: 15.9 km 5 uur
Hoogteverschil:
800 meter Arafo; 950 meter Güímar
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/03/2014
Verbindingen:

Arafo
Bus: busstation, Av de Los Reyes de España, waypoint BusArafo, lijnen 121 en 936.
Auto: idem
Güímar
Bus: TF-28 bij busstation, waypoint BusGuimar, lijnen 033, 035, 120, 121, 124, 126 en 127
Auto: idem (let op parkeerverboden!)