8.30 El Médano – Montaña Roja RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De ‘rode’ berg  is een herkenningspunt voor velen waar het vliegveld Tenerife Sur is. Vanaf El Médano is het route die langs de kust leidt. Omdat los zand moeilijk loopt hebben wij zoveel mogelijk langs de waterlijn gelopen. Héél veel wind en véél watersport. Prachtig om te zien. De ‘aanvoer’ route naar de Montaña Roja is aan weerszijden voorzien van stenen. Maar bergopwaarts sterk geërodeerd. Op het hoogste punt een fraai uitzicht. Op de kustlijn, het vliegveld en het hooggebergte. Maar óók een stevige wind die minder aangenaam is. Als we weer naar beneden gaan, gaan we het eerste pad rechts dat naar de kust leidt. Langs de kustlijn een goed pad. Even is het iets minder maar verderop weer uitstekend gemarkeerd.

We lopen langs de Montaña Bocinegra (36 meter!) en gaan dan weer, langs de kust, richting El Médano. In het gebied rondom de Montaña Roja zijn meer (gemarkeerde) paden met véél wandelaars. Zelfs op sandalen!

Deze wandeling geeft een redelijk beeld van het gebied. Maar er is meer te ontdekken. Omdat er meestal veel wind staat zie je ook dat er veel zand verplaatst wordt. Het is niet voor niets een El Dorado voor surfers!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Médano bij de haven Av José Miguel Galván Bello, waypoint BusMedano
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
10/03/2014
Verbindingen:

El Médano
Bus: bij de haven Av José Miguel Galván Bello, waypoint BusMedano, lijnen 116, 450, 470 en 483
Halte 7272.
Auto: idem