8.29 Villa Arico – Arico El Nueva – Poris de Abona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 bij Villa Arico waar (in de buurt) ook parkeerruimte voor de auto is, waypoint BusTF28ViArico. Vanaf de TF-28 gaan we richting de kerk waar een info-bord staat. Vanaf dat punt lopen we (een gedeelte) van de bewegwijzerde route PR TF 86 tot aan Arico El Nuevo. Mooie route met véél bloemen. De natte winter 2013-2014 heeft zijn sporen nagelaten: veel bloemen die uitbundig bloeien. Een lust voor het oog. De route is heel afwisselend en de paden zijn redelijk goed gemarkeerd tot aan Arico El Nuevo.

Vanaf de kerk van Arico El Nuevo begint het wandelpad naar El Porís. Geen officiële bewegwijzering maar er zijn wel borden geplaatst en op enkele plaatsen zijn twee witte strepen aangebracht. Wij hadden het ‘geluk’ dat de route vanaf Villa Arico tot aan El Porís gemarkeerd was met linten. Kun je niet helemaal op vertrouwen omdat er ook ‘afzwaaiers’ zijn. Nu de route in kaart is gebracht door de GPS is dit hulpmiddel niet meer nodig maar het was voor ons héél handig. Bij het bordje Fuente Tajo hebben we nog een klein uitstapje naar beneden gemaakt om uit te komen bij de Galería El Tajo. De moeite waard!

Een aantal keren kruisen we de TF-627 en bij het ‘laatste’ infobord ‘moeten’ we de TF-627 volgen tot aan El Porís. Omdat dit stuk ons eentonig lijkt beslissen we na ca. 300 meter een onverhard pad op te gaan. Gelukkig was ook dit pad met linten versierd. De linten brachten ons bij het viaduct dat onder de TF-1 is aangelegd. Na het viaduct gaan we linksaf (door de barranco) en komen op een pad dat ons leidt naar de geasfalteerde weg (Calle Real) waaraan ook de bushalte naar Villa Arico is gelegen (waypoint BusEl Poris). Wij lopen door en passeren het informatiepaneel over de route Arico Nuevo – El Poris en gaan richting de parkeerplaats bij het tankstation waar óók de bushalte aan de TF-1 is (waypoint BusTF1El Poris).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Villa Arico, TF-28, waypoint BusTF28ViArico
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
550 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/03/2014
Verbindingen:

Villa Arico
Bus: TF-28, waypoint BusTF28ViArico, haltes 7810/7811 (lijnen 430 en 035)
Auto: idem

Poris de Abona
Bus: Halte aan TF-1 (7128 en 7187), waypoint BusTF1ElPoris Bus: Calle Real, waypoint BusElPoris, lijnen (7857-7860, lijnen 430-431)
Auto: Afslag EL Poris TF-1, parkeerplaats bij benzinestation