8.28 TF-1 Chimiche – Las Maretas – El Médano

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de afslag Chimeche- El Río aan de TF-1. Zowel een bushalte als mogelijkheid tot parkeren van de auto, waypoint TF1 Chimeche. Samenvattend: interessante kustwandeling. Eerst een gedeelte via de verharde weg en dan gaan we een onverharde Camino op die ons naar de kust leidt. Hier en daar is het wel van belang goed op te letten maar in het algemeen is de route goed te lopen. Wij komen op ca. 400 meter vanaf Las Maretas bij de kust en gaan richting El Médano. Daarmee sluiten we onze wandelingen langs de kust vanaf El Puertito tot Candelaria.

Even voor het industrieterrein/haven van Granadilla is een waypoint LastigPunt Haven gemaakt. Op rotsige ondergrond is een pad vrijwel niet waarneembaar. Ogen en GPS zijn dan onmisbaar! Het gehele nieuwe haventerrein (in opbouw) is afgesloten voor wandelaars. We maken daar een ommetje om later weer naar de kust terug te keren. De lengte van de ‘industrieroute’ is ca. 2 km. Bij de Montaña Pelada zien we verschillende ‘paden’ (kleurverschil) naar boven gaan. Ook als we de berg afgaan zijn er meerdere verkleuringen! Het zou veel handiger zijn als er bijv. stippen zouden worden geplaatst (én onderhouden!). Dan vormt zich een veel duidelijker pad!

Het pad dat bij het eerste strandje begint is in het begin sterk geërodeerd. We lopen nu zoveel als mogelijk langs de kust en op een bepaald punt is de weg door de zware regens 2013-2014 weggeslagen. Geen reparatiewerkzaamheden te ontdekken. Maar gelukkig heeft zich al een pad gevormd! We lopen nog over de boulevard en komen aan bij de bushalte van El Médano.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Chimiche-El Río (TF-1), waypoint TF1 Chimiche
Lengte:
12.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
700 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
10/03/2014
Verbindingen:

Chimiche
Bus: Halte aan TF-1 (7132 en 7183), waypoint BusChimiche
Auto: Afslag Chimiche – El Río TF-1, waypoint TF1 Chimiche

El Médano
Bus: bij de haven Av José Miguel Galván Bello, waypoint BusMedano, lijnen 116, 450, 470 en 483, halte 7272.
Auto: idem