8.27 Poris de Abona – Las Maretas – Chimiche TF-1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de parkeerplaats bij het tankstation aan de TF-1 afslag Poris de Abona. Daar is ook de bushalte, waypoint BusTF1El Poris. Mooie en pittige kustwandeling. Achter het tankstation gaan we de trap af, volgen de weg en daarna gaan we via een lange trap nog verder naar beneden richting de kust. Zoveel als mogelijk hebben we zo dicht mogelijk langs de kust gelopen maar hebben óók vastgesteld dat er soms nog een pad dichter bij de kust was. Gedeelten van de route zijn uitstekend gemarkeerd maar een aantal keren houdt het plotseling op. Heel jammer. Vergemakkelijkt het niet op de route te blijven.

De zware regenval van 2013/2014 heeft op sommige plekken behoorlijke schade veroorzaakt. We hebben geen aanwijzingen gezien dat er enige reparatie wordt uitgevoerd. Bij hoog water is het niet altijd mogelijk het strand over te steken of direct langs de kust te lopen. Wij hebben, zoveel als mogelijk, hierop geanticipeerd. Dat is óók een reden dat wij hier en daar wat verder van de kust zijn gebleven. De zee is meestal erg ruig en dat is een fraai gezicht. Ook het bergmassief van o.a. Izaña steekt mooi af. Sneeuw ligt er nog steeds! In vergelijking met wandeling 8.26 (El Tablado – Poris de Abona) is deze wandeling, ondanks de grotere afstand, duidelijk minder zwaar. Het aantal barranco’s is aanmerkelijk minder en de kans op verlopen is minder groot.

Op de route zijn meerdere stranden en strandjes. Meestal zand. Meestal is er een sterke zeegang! Het meest lastige gedeelte is het zgn maanlandschap. Hier is geen pad en de ondergrond is rotsachtig. Kust en de GPS zijn dan leidraad! Het is mogelijk er omheen te lopen maar wij vonden dit parcours ‘avontuurlijker’. Bij Las Maretas lopen we nog ca. 400 meter door en dan gaan we weer terug naar de bushalte aan de TF-1, waypoint TF1 Chimiche. De bus brengt ons binnen een kwartier bij ons uitgangspunt El Porís.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Poris, (bushalte en parkeerplaats) TF-1; waypoint BusTF1ElPoris
Lengte:
16.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
900 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
03/03/2014
Verbindingen:

Poris de Abona
Bus: Halte aan TF-1 (7128 en 7187), waypoint BusTF1ElPoris
Auto: Afslag EL Poris TF-1, parkeerplaats bij benzinestation/bushalte

Chimiche
Bus: Halte aan TF-1 (7132 en 7183), waypoint BusChimiche
Auto: Afslag Chimiche – El Río TF-1, waypoint TF1 Chimiche