8.26 El Tablado – Poris de Abona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zowel het vertrekpunt als het aankomstpunt liggen aan de TF-1 waar een frequente busverbinding is. Wij vertrekken vanaf El Tablado, lopen door het dorp, en gaan vervolgens – zoveel mogelijk – langs de kust(lijn). Inspannende wandeling met heel veel barranco’s! De zware regen van o.a. 2013 heeft ervoor gezorgd dat het pad op heel veel punten moeilijk begaanbaar en niet goed zichtbaar is. Een GPS en richtinggevoel zijn bijna voorwaarde deze wandeling te maken. Zijn de tel kwijtgeraakt van het aantal barranco’s dat we gepasseerd zijn. Naar schatting 15 tot 20!

We geven de classificatie ‘zwaar’ vanwege o.a. het aantal barranco’s. De stijging op deze afstand is ca. 600 meter. Dit geldt dan óók voor de daling! Een tweede reden van de classificatie is het punt van de afdaling in de barranco. Niet altijd gemakkelijk te vinden. ‘Even wachten en kijken’ en dan zie je meestal het pad naar beneden of aan de overkant. Gelukkig zijn er gedeelten van het pad bijzonder goed gemarkeerd maar ‘plotseling’ verdwijnt dan de markering. En dan zijn ‘gevoel’ en de gps de ‘markering’. Het gedeelte tussen El Tablado en Las Eras vinden wij het zwaarste gedeelte van de wandeling.

In Las Eras gaan we over de Plaza Hilario Marrero waar we genoten hebben van heerlijke koffie! Het eerste stuk vanaf Las Eras is goed te volgen. We lopen een kort stuk langs de TF-1 en bij buizen (gemarkeerd met wandelstenen) gaan we omhoog en zien dan een goed pad. Helaas blijft dat niet zo. Maar later komt het pad weer tevoorschijn en wordt dan goed aangegeven. Hoe meer we in de buurt van El Poris komen hoe meer paden er verschijnen. Wij houden zoveel mogelijk de kustlijn aan en komen dan op de boulevard. We steken de TF-625 over en gaan een aantal trappen op. We komen dan uit ‘achter’ het tankstation aan de TF-1 waar ook parkeerruimte is en de bushalte aan de TF-1 (richting Santa Cruz). Aan de overkant is –zoals gebruikelijk – de bushalte voor de richting Playa de las Americas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Tablado, (bushalte aan) TF-1; auto: waypoint ElTablado
Lengte:
13.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
24/02/2014
Verbindingen:

El Tablado
Bus: Halte aan TF-1 (7124 en 7197) waypoint BusTF1Tablado
Auto: Afslag El Tablado TF-1, waypoint El Tablado

Poris de Abona
Bus: Halte aan TF-1 (7128 en 7187), waypoint BusTF1ElPoris
Auto: Afslag Poris Abona TF-1, parkeerplaats bij benzinestation