8.25 Malpais (Candelaria) RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling maakt grotendeels gebruik van een aantal bewegwijzerde wandelingen van Candelaria. (SL-296.1; SL 294.1 en SL 294) Wij hebben er een rondwandeling van gemaakt omdat dit qua logistiek gemakkelijker is. De wandeling gaat door een fraai gebied met mooie uitzichten. Vertrekpunt is de kerk van Malpais (Candelaria), Calle San Antonio. Er is helaas geen busverbinding. Parkeren van de auto in directe omgeving is mogelijk. Het eerste gedeelte is bewegwijzerd maar wij gaan na ca. 500 meter rechtsaf de Camino Los Cuchillos in. Geasfalteerd maar goed te lopen. Grotendeels langs (verspreide) bebouwing maar er is goed zicht op de kustlijn.

Aangekomen in Las Cuevecitas begint de (uitstekende) bewegwijzering. Als we de barranco El Rincon oversteken maken we een uitstapje naar het eind van de barranco waar zich de ingang van een Galería bevindt. Zoals meestentijds: afgesloten. Bij het bord ‘La Gotera’ gaan we opnieuw de barranco in. Het pad eindigt – volgens ons – bij een grote overstekende rots. Bij Charco del Pino is een heel groot waterreservoir. Tot onze verbazing zien we daar een grote loopstal met één koe! Het lijkt er zelfs op dat er een rvs melktank staat. Bij ons kwam de gedachte op dat hier ‘Europees’ geld in gestoken is. Voor één koe?

In de route is een aantal barranco’s. Heel mooi! Ook wordt er nog steeds landbouw bedreven. Zo stond de spitskool er heel goed bij.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Iglesia San Antonia Malpais, Calle San Antonio, waypoint Malpais
Lengte:
7.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
04/02/2014
Verbindingen:

Malpais (Candelaria)
Bus: geen
Auto: kerk Iglesia San Antonio Malpais, waypoint Malpais