8.19 Igueste – Candelaria RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze rondwandeling maakt gebruik van SL TF-296 en 294 en een gedeelte van de pelgrimsroute La Laguna – Candelaria (Camino Viejo de Candelaria). Als rondwandeling is het gemakkelijkste vertrekpunt Candelaria (met de bus). Met de auto vanaf La Punta (waypoint BusLaPunta).Beschrijving is vanaf La Punta. Vanaf La Punta klimmen we via asfalt. Een pad is gemakkelijker maar naar beneden is asfalt – in het algemeen – niet aan te bevelen. Langs de weg is lintbebouwing maar de uitzichten zijn mooi.

Als we bijna 400 meter gestegen zijn komen we op de bewegwijzerde route van SL TF 294 die ‘overgaat’ in de 296. Ondanks dat is het lastig vast te stellen wat nu het eindpunt/beginpunt is van de SL 296. Helaas is geen bordje geplaatst met deze aanduiding. We lopen nu door een heel fraai gebied wat nog mooier wordt als we naar de 800 meter hoogte gaan. Een prachtig gedeelte. We komen ook langs een Galería de Agua die, zoals gebruikelijk, afgesloten is. Op het informatiepaneel (Spaans) staat dat er 1051 Galería’s zijn op Tenerife. Een indrukwekkend aantal! Langzamerhand komen we in een gedeelte waar minder uitzicht is. Als we verder afdalen komen weer de uitzichten. In de diepte zien we een 4×4 pad waarop we moeten uitkomen. Het lijkt heel ver maar als we er zijn is het toch meegevallen.

We lopen tot aan het beginpunt van de wandeling in Igueste waar een pleintje met banken is. Aangenaam om even bij te komen. Een kort stuk terug en dan gaan we Camino de Viejo de Candelaria op. Een goed pad. Hier en daar zelfs gemarkeerd. We komen uit bij de TF-1 waar een pad langs loopt. Het pad wordt (plotseling) versperd door een heel grote (garage?) deur. Achterlangs kan ook niet omdat aan het eind een groot ijzeren hek staat. Onbegrijpelijk dat een pelgrimsroute, zo dicht bij de eindbestemming, zo ‘behandeld’ wordt. Een blokje om en dan komen we weer uit bij de TF-1, waarover een niet afgemaakte brug ligt.

Nog even langs de TF-1 en dan gaan we rechtsaf de Camino la Cumbre op (waypoint LastigPunt Calle ElBalo). Deze Camino zou moeten uitkomen op de straat waarop we lopen maar dit is niet het geval en de Camino is niet te zien. Bij het eerste betonblok kunnen we langs ‘beton’ gaas omhoog lopen en dan komen we uit op het pad dat naar de geasfalteerde weg leidt. We steken de TF-28 over, en komen dan uit op de TF- 247. Nog bijna 400 meter en dan zijn we op onze eindbestemming La Punta. Als we vertrokken zijn vanaf Candelaria blijven we langs de TF-1 lopen tot aan de bushalte waypoint BusCruzCan aan de TF-382. Bij bushaltes aan de TF-1 is het noodzakelijk de knop in te drukken. Dat is een teken voor de bus om de halte aan te doen. Aan de overzijde van de TF-1 is óók een bushalte voor de richting Santa Cruz. In de directe nabijheid zijn bushaltes voor andere lijnen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Beginpunt: TF-247, waypoint BusLaPunta
Lengte:
11.7 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
750 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/11/2013
Verbindingen:

Igueste TF-252
Bus: TF-252, waypoint BusIgueste, Plaza Dimas Coello (lijn 131, haltes 2185/2193)
Auto: idem

Candelaria TF-382-TF-1
Bus: TF-382: waypoint BusCruzCan aan TF-1
Auto: In nabijheid waypoint BusCruzCan

La Punta TF-247
Bus: TF-247, waypoint BusLaPunta (lijn 123 , haltes 7001/7016)
Auto: idem