8.17 El Roque – Cruce Ifonche TF-51 (1) – Ifonche (2)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

  1. El Roque – Cruce Ifonche TF-51
    El Roque is per bus bereikbaar via de TF-28. Wij gaan rechtsaf een (geasfalteerde) weg op die overgaat in een onverharde weg en komen dan uit op de TF-565. Rechtsaf en dan gaan we weer een pad op. Goed opletten (links aanhouden) omdat de neiging bestaat het ‘brede’ pad te (blijven) volgen wat op niets uitloopt. Opnieuw komen we weer op de TF-565 en gaan dan linksaf en zien aan de rechterkant de ingang van een pad. Dit pad is goed zichtbaar en met hulp van de GPS goed te volgen.

In een haakse bocht (rechtsaf) gaat de weg naar de TF-565. Iets voorbij de haakse bocht gaan we een pad in naar beneden. (aan de linkerkant). Goed opletten! Wij zijn ook een aantal keren voorbij gelopen! Een mooi en goed pad dat redelijk veel belopen wordt en opnieuw komen we uit op de TF-565. Volgens de kaart van Freitag & Berndt moeten we oversteken. Inderdaad is daar een pad maar het loopt op niets uit, althans niet goed herkenbaar (waypoint GR133?). Wij zijn teruggekeerd en hebben de TF-565 gevolgd tot waar we een ‘afsnijder’ kunnen maken. Lastig pad omdat er gemountainbiked wordt. Voor de zoveelste keer komen we op de TF-565 uit.

LINKSAF en bij het 2e (?) pad rechts gegaan. Tot aan La Escalona hebben we grotendeels ‘parallel’ gelopen met de TF-565. Vanaf La Escalona  hebben we tot aan waypoint BusIfonche, aan de TF-51, de weg gevolgd (minder dan 1 km)

  1. Cruz Ifonche TF-51- Ifonche
    Bij dit kruispunt staan bij waypoint GR133Ifonche wandelstenen. Daar begint het pad dat (binnendoor) naar Ifonche gaat en niet langs de TF-567. Wij hebben het idee dat de meeste wandelaars naar Ifonche lopen via de TF-567. Dit is dus niet (meer) nodig. Wel langer (ca. 1.5 km) maar veel fraaier! Op de track hebben we bij Cruce Ifonche een ietwat ander tracé ingetekend omdat op de terugweg dit een ‘natuurlijke’ uitgang was op de TF-567. Maar het maakt weinig of geen verschil.

Het pad is met hulp van GPS en witte stippen goed te volgen. Hier en daar is de begroeiing erg uitbundig maar het pad blijft (redelijk) zichtbaar. Bij de eerste beton/verharde weg (El Grillo) gaan we linksaf (pijlen staan op de weg geschilderd) en daarna gaat de route weer over in een onverhard pad. We hebben de witte-stippen route niet consequent gevolgd omdat wij een andere verbinding wilden maken en weten daarom (nu) niet waar deze route uitkomt. We komen uit op de (onverharde) weg die naar het restaurant El Refugio leidt. We gaan linksaf (richting restaurant) en kort daarna gaan we rechts (vóór het restaurant dat iets verder ligt) de barranco in die ons aan de overkant brengt. Dan komen we bij waypoint KP1 Imoque op de GR 131. Rechtsaf Ifonche en linksaf naar Arona (wandeling 6.06 Vilaflor – Arona).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bushalte TF-28, waypont BusTF28Roque
Lengte:
12.1 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
800 meter stijgen en 350 meter dalen
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Via de TF-567 tot aan waypoint Ifonche ca. 3.5 km, voorbij bar El Dornajo

Gewandeld:
06/04/2013
Verbindingen:

El Roque (TF-28)
Bus: TF-28, waypoint BusTF28Roque, lijnen 116 en 416, haltes 7398/7435
Auto: TF-565, waypoint ElRoque|
(Cruce) Ifonche (TF-567)
Bus: aan de TF-51, halteplaats Cruce Ifonche, bij waypoint BusIfonche
Auto: bij kruising TF 51-TF 567, afslag Ifonche. Via de TF-567 tot aan waypoint Ifonche ca. 3.5 km, voorbij bar El Dornajo Idem, via wandelpad: ca. 5 km (wandeling 8.17)

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutíon (lijnen 112, 480 en 482)
Auto: TF-51, waypoint ParkArona OF bij bushalte