8.16 El Roque RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling is een uitstapje naar de Fuentes Tamaide. De Barranco Del Drago is een heel fraaie barranco. Bij de Fuentes een beetje klauteren maar dat mag geen naam hebben. Deels is de route bewegwijzerd. Degenen die een nog korter uitstapje willen maken kunnen een heel klein rondje maken zoals de track aangeeft. Als de auto – op de toegangsweg vanuit El Roque naar Aldea Blanca – bij het pad dat naar de Fuentes gaat – geparkeerd wordt is de afstand minder dan 2 km. De route gaat voorbij de kerk en even verderop is een minibar Chachi (na 12.00 uur geopend). We steken de TF-28 over (daar is de bushalte) en gaan richting Aldea Blanca. Eerst de Calle El Rincón en daarna de Camino Lomo la Hoya.

Als we de verharde weg verlaten gaan we richting de Fuentes. Een heel fraai stuk. Als we de barranco uitgaan is het nog eerst een pad maar wanneer we linksaf komen we op de Calle La Fuente. Deze weg gaat langs dezelfde Barranco Del Drago die we zojuist zijn uitgekomen. Heel diep!

Even later steken we de TF-28 voor de 2e keer en gaan we weer naar onze eindbestemming. Een aantrekkelijke, lichte, wandeling met weinig hoogteverschil.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bushalte TF-28, waypont BusTF28Roque
Lengte:
4.5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/04/2013
Verbindingen:

El Roque
Bus: TF-28, waypoint BusTF28Roque, lijnen 116 en 416, haltes 7398/7435
Auto: TF-565, waypoint ElRoque