8.15 Arico Viejo RW1 (TF-625-TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en heel mooie wandeling.
Vertrekpunt waypoint Arico Viejo bij de kerk aan de TF-625 OF de bushalte aan de TF-28, waypoint BusAricoViejo. Bij beide waypoints is parkeerruimte.
Het gedeelte tussen Arico Viejo (vanaf de kerk) tot aan Arico El Nuevo is een gedeelte van zowel de TF PR-86 als de GR 133. In het ‘centrum’ van Arico El Nuevo staan informatieborden. We gaan langzaam omhoog naar de TF-28 en vóórdat we oversteken gaan we even naar links waar ook een informatiebord staat van de TF-PR 86 met een aantal varianten (waypoint BusAricoNuevo, daar is ook een bushalte aan de TF-28).

Eerst een keienpad wat overgaat in een geasfalteerde weg. Bij het eerstvolgende kruispunt kunnen we kiezen: ‘rechts’ of ‘links’. Wij kiezen voor rechts en dan komen we al heel snel in een vrij diepe barranco. Heel mooi. Heel langzaam weer omhoog en dan zijn er weer weidse vergezichten. Bijzonder fraai. Voor het eerst – sinds ruim 6 jaar – hebben wij gezien dat er onderhoud aan de paden wordt besteed! Verderop, voorbij een gebouwtje, gaan we weer een diepe barranco in en uit en zijn dan aan de overkant waar we weer aan een klim moeten beginnen. Als we denken op hoogte te zijn komt er weer een barranco in zicht. Gelukkig met gering hoogteverschil!

We komen uit op een geasfalteerde weg waar het bord voor ‘linksaf’ niet aanwezig is c.q. is vernield. We zetten nu de daling in en komen uit in het gehucht La Sabinita. Vanaf de kerk tot aan het beginpunt van de wandeling is het nog ruim een kilometer. In Degolada ‘snijden’ we de route af en gaan rechtstreeks naar de bushalte aan de TF-28.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypont BusAricoViejo (TF-28) OF waypoint Arico Viejo (TF-625)
Lengte:
8.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
02/04/2013
Verbindingen:

Arico Viejo (TF-625-TF-28)
Bus: TF-28, waypoint BusAricoViejo, haltes 7847/7870, lijnen 035 en 430
Auto: idem OF waypoint Arico Viejo