8.14 El Socorro RW1 (TF-1)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een aangename, mooie en lichte wandeling!
Vertrekpunt de bushalte (lijn 122) in El Socorro. Het eerste gedeelte van de wandeling is niet bijzonder omdat aan de rechterkant het industriegebied pregnant aanwezig is. Er wordt heel veel gejogd in het gebied! We lopen kort langs de TF-1 maar daarna gaan we meer het ‘binnenland’ in. Een heel fraai gedeelte met uitzicht op zee, het bergmassief etc. Het begin is dan weer snel vergeten. In het gebied lopen meerdere paden. Wij hebben nu voor dit gebied twee rondwandelingen: deze en Puertito de Gűímar (8.09). Voor een deel overlappend maar allebei hebben ze een eigen cachet.

Paden zijn goed afgebakend en bijna altijd in een goede conditie. Als we weer op de route langs de kust komen gaan we linksaf naar El Socorro. In tegenstelling tot de vorige keer is de zee redelijk rustig en hebben we fraai uitzicht op het machtige bergmassief en de kustlijn.

In El Socorro is het nog mogelijk naar het strand te gaan en een duik te nemen. Wij gaan linksaf een trap op en dan zijn we weer heel dicht bij ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bushalte El Socorro (lijn 122), waypont BusSocorro
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
28/03/2013
Verbindingen:

El Socorro (TF-1) (Polígoni Industrial de Güímar)
Bus: waypont BusSocorro (lijn 122, halte 8094)
Auto: bij waypoint BusSocorro (afslag 20 TF-1 Arafo; naam El Socorro niet vermeld!= industriegebied Güímar)