8.134 Puertito de Güímar RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie middelzware wandeling met lastig gedeelte door Barranco Badajoz.
Wij zijn vertrokken in de nabijheid van de bushalte (waypoint Puertito de Guimar) en gaan richting de kust. Eerst bewonderen we het uitzicht op de pier en dan gaan we het gebied Malpais in. Nieuwe info-borden zijn geplaatst maar de richtingaanwijzers zijn nog hetzelfde als die we in 2012 aantroffen. Geen gemakkelijk pad maar het bergmassief is heel fraai. Maken een uitstapje naar de grot Cueva Honda maar durven – vanwege hoogtevrees – niet naar de rand van de grot om in de grot te kijken!

Steken de TF-1 – via een brug – over en gaan dan richting de TF-61. Bij een benzinepomp steken we de weg over en bij de rotonde komen we op de Camino Las Cabras. Even een pittige stijging via asfalt. Een aangenaam intermezzo is de klim naar de Montaňa de Los Guirres. Geen top maar een platte bovenkant met fraai uitzicht.

Bij waypoint 8.134 Barranco/weg kunnen we kiezen voor rechtdoor en dan de 1e weg links OF door de Barranco Badajoz.
De OSM-kaart geeft aan dat er een pad is, verder overgaand in een onverharde weg. Klaarblijkelijk heel lang geleden! Met de nodige voorzichtigheid is het ‘pad’ redelijk te volgen. Hier en daar uit de barranco en dan er weer in. Eénmaal moeten we onder een buis doorkruipen maar dat is goed te doen. Aan het eind verbreedt het pad zich en als we bij de TF-1 aankomen gaat rechtsaf een onverharde weg. Op dat punt is ook een viaduct. Of dit pad óók in Puertito uitkomt, weten we niet. Op het kleine stukje naar de verharde weg zijn meerdere doorgangen gemaakt.

Als we op het asfalt komen gaan we onder de TF-1 door en dalen langzaam naar de kust. Volgen de kustlijn (deels boulevard) en zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Puertito de Güímar bij bushalte, waypoint PuerGuimar
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

1. Niet bij regen (deel door barranco; dan kiezen voor weg) en stapzekerheid.
2. Langs de kustlijn twee P-waypoints geplaatst waar o.i. voldoende parkeerruimte is.

Gewandeld:
19/01/2024
Verbindingen:

Puertito de Güímar
Bus: waypoint PuerGuim (ca. 150 meter vanaf boulevard), lijn 120, halte 8007
Auto: Aan het eind van TF-61 (indien mogelijk) bij boulevard OF waypoint Camino Las Bajas/8.134.2 Parkeren.