8.132 Archifira AR RW2 (vanaf TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware wandeling. Een aantal gedeelten met fraai uitzicht.
De wandeling is grotendeels ontleend aan ‘Senderos de Gűímar ’Llano de las Brujas’. Helaas geen gpx-file beschikbaar. Oók de digitale kaarten laten het op sommige punten afweten. Waar wij gestopt zijn is op Topo Hispania een sendero ingetekend.
Vertrekpunt is uitsluitend met de auto bereikbaar. Omdat de TomTom de weg kwijtraakt (heen en terug!) hebben we een track (8.73.1) bijgevoegd vanaf de TF-28. De weg is goed te berijden.
Gaan eerst richting Area Recreativa en na korte tijd komen we op een pad waar ook mountainbikers actief zijn. Bij waypoint 8.132 waterleiding klimmen we over de waterleiding en gaan op en naast de waterleiding lopen naar gelang de situatie dit toelaat. Een echt pad ontbreekt ondanks het feit dat hier en daar een ‘pad’ zichtbaar is (wandelstenen) maar even later weer ‘weg’ is. Bij waypoint 8.132 overstap ligt een grote hoop stenen maar wij kiezen ervoor langs de waterleiding te blijven lopen. In het zicht van de haven komen we bij een punt waarvan wij het niet verantwoord vonden verder te gaan. Heen en terug is dit gedeelte langs de buis ca. 700 meter. Wel een mooi gedeelte.

Bij waypoint 8.132 overstap lopen we op de GPS én de wandelstenen. Redelijk te doen. Komen op de onverharde weg en zien wij dat bij waypoint 8.132 pad we naar waypoint 8.132 sendero kunnen. Niet gedaan. Verademing dat we weer op een onverharde weg wandelen. Maar van korte duur. Opnieuw gaan we een ‘pad’ op langs en op een waterleiding. Een echte kuitenbijter!

Eenmaal op de onverharde weg gaan we nu dalen. Niet onaangenaam. Maken nog een uitstapje naar de Galería de la Reina (5.067 meter; niet toegankelijk). Heen en terug ca. 1 km. Verlaten de onverharde weg en gaan een pad volgen. Ook door moutainbikers gebruikt! Goed voor de zichtbaarheid maar slecht voor de ondergrond!
Bij waypoint 8.132 waterleiding is de cirkel rond en gaan (grotendeels) dalen naar ons beginpunt, onderbroken door een bezoekje aan de Ermita op de Area Recreativa.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Archifira, waypoint Camino de Chifira (vanaf TF-28)
Lengte:
8.8 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Route vanaf TF-28 naar Archifira bijgevoegd

Gewandeld:
03/01/2024
Verbindingen:

Area Recreativa Archifira (vanaf TF-28)
Bus: geen
Auto: waypoint Camino de Chifira