8.131 Arico Viejo RW3 (TF-625-TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en fraai!
Vertrekpunt waypoint Arico Viejo bij de kerk aan de TF-625 OF de bushalte aan de TF-28, waypoint BusAricoViejo. Bij beide waypoints is parkeerruimte.
Qua hoogteverschil zijn het meer meters geworden dan vooraf ingeschat. Reden daarvoor is het aantal barranco’s. Dan is het extra dalen en stijgen!

Vertrokken vanaf de TF-625 en dalen eerst via asfalt. Passeren het dorp Arico El Nuevo. Is bewegwijzerd naar Villa Arico maar maakt ook deel uit van Camino Real de Arico. We zijn, als we in Villa Arico aankomen, al ruim 300 meter gestegen. Een pittige klim in een mooi landschap.
Rondom de kerk is men bezig (?) met werkzaamheden die al ruim 6 jaar aan de gang zijn!

Gaan (langzaam) stijgen op de Calle Calvaria (richting Area Recreative El Contador). Gaan rechtsaf en even later gaan we door een diepe barranco. We verlaten de bewegwijzering en houden rechts aan. Pad is duidelijk zichtbaar en redelijk goed te lopen. Veel wandelstenen geplaatst.
Twee keer hebben wij dit pad gelopen (6 jaar geleden) maar we kwamen nu uit op een onverharde weg (nieuw?) en zijn daarmee afgeweken van de digitale kaart.

Het laatste gedeelte gaat deels over asfalt. Niet overal aangenaam vanwege de daling maar in het algemeen goed te doen. Pikken weer de bewegwijzering op maar niet altijd even duidelijk. De geplaatste info-borden op het gedeelte Arico Viejo tot aan Villa Arico waren volledig versleten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypont BusAricoViejo (TF-28) OF waypoint Arico Viejo (TF-625)
Lengte:
11.3 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
550 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
20/12/2023
Verbindingen:

Arico Viejo (TF-625-TF-28)
Bus: TF-28, waypoint BusAricoViejo, haltes 7847/7870, lijnen 035 en 430
Auto: idem OF waypoint Arico Viejo