8.130 Abades RW1 (TF-1, afslag 42)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Melaats of huidvraat voor de bijbelkenners!

Smaken verschillen maar wij vonden het een bijzondere wandeling.
Ons doel, het bezoeken van het vroegere melaatsendorp, is niet bereikt omdat het terrein (deels) gebruikt werd voor het opnemen van een film. Zijn teruggeroepen! In de track hebben wij een aantal parkeermogelijkheden aangegeven. Ook twee busverbindingen waarbij de halte aan de TF-1 de voorkeur verdient vanwege de frequentie.

Lopen eerst langs het (nieuwe) dorp Los Abriguites. De huizen die er staan zijn mooi maar er is nog veel niet afgemaakt. Eenmaal bij de zee blijven we zo dicht mogelijk langs de kustlijn. Veel paden zijn ‘gemaakt’ door wandelaars. Dit betekent dat er meer mogelijkheden zijn dan de kaart aangeeft. Wij vinden het volgen van de kustlijn aangenaam ondanks het feit dat de ondergrond op een aantal punten onaangenaam is. In Punta de Abona verlaten we de kustlijn. Ook hier lopen we een gedeelte dat ‘gemaakt’ is en niet op de kaart staat. Korte tijd later mogen we niet verder en gaan noodgedwongen terug naar de kust. Blijven nu wat verder van de kust en we besluiten toch een poging te wagen de vervallen (melaatsen) kerk te bereiken. Eenmaal op het pad naar de kerk zien we op ca. 50 meter afstand de ‘afsluiting’.

De kerk is op korte afstand van de bebouwing. Voordat we de huizen bereiken moeten we eerst de Barranco de la Centinela oversteken maar dat is geen onoverkomelijke hindernis ondanks de zware regen van de afgelopen nacht. Zijn nu op ruim 1 km afstand van de afslag 42 van de TF-1.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus Abades (TF-1, afslag 42)
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.
Bij vertrek vanaf waypoint 8.130.3 (bij het strand) is de afstand ca. 7 km.

Gewandeld:
01/12/2023
Verbindingen:

Abades (TF-1, afslag 42)
Bus: waypoint Abades (TF-1, afslag 42), lijnen 111/711, haltes 7129/7186
Idem: waypoint Bus Abades, lijn 430, haltes Abades 8109/?. (raden wij niet aan)
Auto: bijv. waypoint 8.130.3.