8.13 Charco del Pino RW1 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de kerk/bushalte Charco Del Pino aan de TF-28. Regelmatig hebben we uitzicht op de ‘rode’ berg bij het vliegveld maar het zicht is niet zo goed omdat er steeds meer wolken komen. Het valt ons op dat langs een deel van de route een aantal ‘afgedankte’ auto’s staan. Niet van gisteren. En dat is niet het enige! Op deze wandeling zijn we tweemaal de Barranco de la Orchillo overgestoken. De eerste keer op een hoogte van ca. 800 meter en de tweede keer op een hoogte van 560 meter.

Voordat we de eerste keer de Barranco de la Orchillo ingaan zien we aan de overkant een aantal cueva’s. Maar als we er zijn liggen ze bijna allemaal ‘onder’ de weg! Dit gedeelte is heel fraai. In El Frontón zijn we de eerste keer langs de weg gelopen maar we ‘ontdekten’ nog een sendero die door een barranco gaat. Deze route hebben wij op de gpx-file opgenomen. In San Miguel de Abona komen we op de TF-28 waar zowel een bushalte als parkeerruimte is (waypoint BusSMiguel). Op de hoek is een bar en als we de weg oversteken zien we na ca. 25 meter de kerk aan de rechterkant. Wij gaan linksaf richting Granadilla.

Ook nu duidelijke paden en we steken bij een geitenfarm voor de tweede keer de Barranco de la Orchillo over. Een heel mooie barranco waarvan het pad heel glooiend is aangelegd. Mooi en ruig! Het pad loopt nu langzaam naar de TF-28 en even voor Charco Del Pino komen we op de TF-28 die we volgen tot de kerk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28 bij kerk/bushalte Charco Del Pino waypoint BusChPino
Lengte:
9.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/04/2013
Verbindingen:

Charco Del Pino (TF-28)
Bus: TF-28, kerk Charco Del Pino, waypoint BusChPino, lijnen 116, 416 en 484, haltes 7390/7443
Auto: idem