8.129 El Disierto RW1 (TF-638)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende wandeling met fraaie en saaie gedeelten. Maar over smaak valt niet te twisten!
Vertrekpunt is de bushalte El Disierto aan de TF-638. Aan de track is te zien dat wij vanaf een ander punt zijn vertrokken (beperkte parkeergelegenheid). Maar bij terugkomst bleek ons dat er een flink parkeerterrein is naast de bushalte!

In het begin passeren we een grote manege (Rancho Bonanza). We dalen langzaam. Het laatste stuk naar de Bco de las Monjas is een (zeer) lastig gedeelte. Behoorlijk rul vanwege mountainbiken. Nu was de ondergrond kurkdroog terwijl bij de wandeling 8.117 Granadilla Poligono Industrial RW5 (TF-1) de ondergrond nat was. Beiden niet aangenaam. We zijn dan op ons laagste punt: ca. 175 meter. Bij waypoint 8.129 voetpad langs bco geeft de OSM kaart aan (gevolgd) dat wij rechtsaf moeten maar het pad loopt door en komt uit waar we weer – uit de barranco – omhoog moeten. Ofwel we hoeven niet in de barranco te lopen.

Krijgen nu aardig wat metertjes voor onze kiezen voordat we op de TF-636 zijn. Gaan dan langs de TF-636 (naast de weg voldoende ruimte én er is weinig verkeer) om daarna rechtsaf te gaan. Nog even flink klimmen tot bijna 500 meter. Direct voorbij een huis krijgen we (plotseling) een pad dat bijna dichtgegroeid is met planten. Niet onoverkomelijk! Steken daarna weer de TF-638 over en gaan dan flink dalen (hier en daar lastig) naar de barranco Los Blanquitos. Hebben daar een waypoint gezet omdat rechtsaf óók een pad te zien is. Niet verkend.

Hebben geen uitstapje gemaakt (ca. 900 meter h/t) naar waypoint 8.81 Las Fuentes. Bij waypoint 8.129 miniaturen staan een aantal huizen en een kerk. Mooi aangelegd maar niet onderhouden!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusElDisierto (TF-638
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
425 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen (bij afdaling naar barranco’s)

Gewandeld:
29/03/2023
Verbindingen:

El Disierto (TF-638)
Bus: waypoint BusElDisierto (TF-638), lijnen 430, 463 haltes 7930/7793
Auto: idem