8.128 Chimiche RW2 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai landschap.
Op internet als grottentocht vermeld. Lichtelijk overdreven maar we zijn wel door een ‘grot’ gelopen.
De kunstmatige grotten zijn door mijnbouw ontstaan voor de winning van ‘jable’, d.i. vulkanische grind. Er wordt in dit gebied veel gelopen/gemountainbiked getuige de vele paden en paadjes die niet vermeld staan op enige digitale kaart. De wandeling lijkt op een ratjetoe maar er zit toch een systeem in!

Vertrekken vanaf de toegangsweg naar de Presa del Río d.i. de dam in de Barranco del Río die bedoeld is water tegen te houden maar blijkbaar nooit in gebruik is genomen…..
In het algemeen zijn de paden etc. goed begaanbaar maar op een aantal punten is het sterk dalen en/of stijgen. Veel mountainbikers zijn daar ons voorgegaan. Voor de herkenbaarheid van het pad wel gemakkelijk maar niet aangenaam om te lopen.

De tunnel waar wij doorheen gegaan is ca. 100 meter lang. De uitgang is heel duidelijk te zien. Het is verstandig de ‘linkse’ uitgang te kiezen (zie fotogalerij).
Wanneer snel gelopen wordt houdt de GPS signaal! Zo niet dan laat de GPS het afweten. Bij de uitgang is er dan weer signaal maar even wachten voordat het juiste signaal komt.

Hebben geen verkenning uitgevoerd omdat we dan zéker de weg kwijt raken uitgaande van de veronderstelling dat er meer ‘tunnels’ zijn die met elkaar verbonden zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Presa del Río (TF-28)
Lengte:
4.1 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Met de bus 1 km extra (h/t). Geen bord van halte gezien

Gewandeld:
27/03/2023
Verbindingen:

Chimiche (TF-28)
Bus: waypoint Bus La Pedrera (TF-28 Chimiche), haltes 7801/7820 (lijnen 34, 35, 36, 39, 430 en 463)
Auto: waypoint Presa del Río (TF-28)