8.126 Pedro Gil RW1 (Camino de Las Vistas, Güímar)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling. Middelzwaar omdat we ca. 300 meter moeten klimmen op een relatief korte afstand. Vertrekpunt is het eind van de Camino de Las Vistas waar parkeerruimte is. Geen gemakkelijke toegangsweg (naar boven). Zowel TomTom als Garmin (wegenkaart) hebben delen van deze weg niet in hun kaartenbestand! Ruim 9 jaar geleden hebben wij het waypoint Pedro Gil geplaatst maar op geen enkele kaart is deze naam te verifiëren. Twijfelen daarom aan de juiste naam.

Het eerste korte gedeelte gaat via asfalt en we dalen flink. Gaan dan linksaf een onverharde weg op die later overgaat in een (duidelijk) pad. Bij 8.121 Camino/Pista de Las Vistas hebben we een waypoint 8.121 pad rechtdoor? geplaatst. Wat we toen al vermoedden wordt gelukkig bewaarheid: Een duidelijk pad gaat ‘rechtdoor’ en komt uit op het pelgrimspad naar Candelaria (3.21 La Caldera/Aguamansa – Candelaria)

Vanaf dit punt is het flink klimmen naar waypoint KP GR 133. Het feitelijke tracé wijkt op een aantal punten af van de OSM-kaart. Vanaf genoemde waypoint krijgen we meer uitzicht en gaan we langzaam dalen. Het laatste gedeelte- tot aan ons eindpunt – is zelfs een pittige daling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pedro Gil (Camino de Las Vistas)
Lengte:
5.4 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Extra track toegevoegd als aanvoerweg omdat een deel van de Camino/Pista niet vermeld staat op de TomTom én Garmin wegenkaart (8.90.1 Auto: Camino/Pista de Las Vistas).

Gewandeld:
15/03/2023
Verbindingen:

Pedro Gil (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint Pedro Gil