8.124 Aldea Blanca RW4 (TF-657)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai en middelzwaar.
Bij het ‘kasteel’ van Aldea Blanca is de bushalte en een openbare parkeerplaats. Eerste gedeelte gaat via asfalt. We laten de wegwijzer van de wandeling SL TF-231 rechts liggen en gaan rechtdoor. Via een pad komen we (weer) op een onverharde weg. Als we scherp rechtsaf slaan begint de 1e pittige stijging van ca. 100 meter. Bij het volgende kruispunt houden we links aan en zijn dan feitelijk op hoogte van de TF-657. Is een mooi gedeelte en – over het algemeen – goed begaanbaar vanwege het geringe hoogteverschil.

Als we de TF-657 oversteken bij waypoint Jefkesberg (TF-657) zijn we weer op de SL TF-231. In het begin een heel pittige stijging van bijna 200 meter maar het landschap vergoedt alles!
Eenmaal onder het uitzichtpunt La Centinela is het gedaan met de pittige stijging. Tot onze verrassing gaat het pad over in een onverharde weg. Hele gedeelten zijn zelfs helemaal met stenen belegd maar het zijn geen vlakke stukken!

Passeren een Casa Rural die geopend is (met QR-code) getuige het aantal geparkeerde auto’s. We zien nog een ‘oude’ oven en zijn inmiddels aangeland op asfalt. Ondanks het feit dat het een Camino is, is er op een aantal stukken gescheiden rijstroken. De daling is niet altijd even aangenaam omdat je voeten op asfalt anders ‘staan’ dan op paden. Ook voor knieën kan het belastend zijn. Minder aantrekkelijk gedeelte van de wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusAldeaBlanca (TF-657)
Lengte:
8.8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
22/02/2023
Verbindingen:

Aldea Blanca (TF-657)
Bus: waypoint BusAldealBlanca (TF-657). haltes 7371/8311 Aldea Blanco (lijn 484/6) Halte 8311 is voorbij het kruispunt (Calle Hermano Pedro)
Auto: waypoint Aldea Blanca (TF-657)