8.121 Camino/Pista de Las Vistas RW1 (Güímar)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar..
Deze wandeling hebben we in drie rondwandelingen (8.121/3) verdeeld met verschillende zwaartes en afstanden ofwel voor elk wat wils. De TomTom brengt je – zonder problemen – naar waypoint Pista de Las Vistas. Voor het vervolg is een track toegevoegd.
Het eerste gedeelte, via het asfalt, is het meest ‘zware’ deel maar dit wordt vergoed door de fraaie uitzichten! Als we rechtsaf gaan komen we op een onverharde weg die overgaat in een pad. En dan zijn we in het bos! (De Topo/wegenkaart geeft nog een alternatief maar deze ‘onverharde’ weg bestaat niet!) Als we voor de 2e keer rechtsaf gaan krijgen we een ingesleten pad (ontstaan door mountainbikers/motorfietsers?). Wandelstokken en stapzekerheid essentieel.
Op hetzelfde punt lijkt een pad verder te gaan (niet verkend en komt overeen met een andere digitale kaart!).

Het volgen van het ingesleten – behoorlijk dalende – pad (soms 50-75 cm diep) raden we bij regen sterk af ofwel is dan onverantwoord!
Eenmaal op het asfalt dalen we weer behoorlijk. Meestal een voorteken dat we deze daling later goed moeten maken. Als we op de onverharde weg komen gaan we weer stijgen (ca.150 meter). Bij de T-kruising gaan we rechtsaf de Camino Del Obversatoria op. Bij de 2e T-kruising is het grotendeels gedaan met de stijging en zijn we weer heel dicht bij onze auto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Camino de Las Vistas (Güímar
Lengte:
6.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken en stapzekerheid bij daling ‘ingesleten pad’ belangrijk.
Extra track toegevoegd als aanvoerweg omdat een deel van de Camino/Pista niet vermeld staat op de TomTom én Garmin wegenkaart (8.90.1 Auto: Camino/Pista de Las Vistas).

Gewandeld:
17/02/2023
Verbindingen:

Pista de Las Vistas (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint Pista de Las Vistas