8.120 Jefkesberg RW1 (TF-657)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en zeer fraai.
De Jefkesberg is het eindpunt van een fietstocht vanaf Aldea Blanca. Vernoemd (2015) naar Jef Meylemans uit Vlaanderen die 20 jaar deze tour gewonnen heeft.
Geen busverbinding maar er is voldoende parkeergelegenheid. Gaan een duidelijk (bewegwijzerd) pad op en bij waypoint 8.118.1 pad houden we links aan. Is – denken we – een gemaakt pad dat uitkomt op een camino/sendero.
Aan het eind (bij een verlaten gebouw/stellage) zijn we 2x verkeerd gelopen. De 1e onverharde weg komt uit bij een huis met een gesloten hek. Als je te ver doorloopt, loop je ook vast. Maar er is een pad (tussenin) waarvan het begin onduidelijk is. Bij het begin ligt nu een wandelsteen met een touw eromheen!

Hoe verder we komen des te beter onderscheiden we een oude onverharde weg. Blijven deze niet volgen omdat we naar de Montaña Las Tabaibas willen. Volgen het tracé van de OSM-kaart maar vonden het pad te onduidelijk/rommelig worden waarom wij teruggekeerd zijn. Vervolgen het pad en komen dan uit bij waypoint 8.118.2 pad waar we weer aansluiten op de onverharde weg. Pad gaat over in de Camino Luciano, het meest zware deel van de wandeling. Op korte afstand behoorlijk veel klimmen! Krijgen het niet cadeau.

Als we de TF-28 bereiken is het een verademing! Vals plat en we maken een uitstapje naar de Mirador de la Centinela. Vroeger was daar een restaurant gevestigd. Gaan weer naar beneden en sluiten later aan op de bewegwijzerde wandeling vanaf San Miguel de Abona. In het begin relatief langzame daling maar hoe dichter we bij de TF-28, ons eindpunt, komen hoe straffer de daling. Stapzekerheid is dan belangrijk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Jefkesberg (TF-657)
Lengte:
5.6 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
15/02/2023
Verbindingen:

Jefkesberg (TF-657)
Bus: geen
Auto: waypoint Jefkesberg (TF-657)