8.12 San Miguel de Abona RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze rondwandeling bestaat uit twee bewegwijzerde wandelingen: SL 231 en SL 231.1. Op de route staan richtingborden maar waarschijnlijk was de SL-verf op voor de overige markering. De route is voorzien van informatieborden waarvan een aantal onleesbaar is. Een mooie wandeling! Vanaf San Miguel gaan we tegen de wijzers van de klok naar Aldea Blanca, d.i. de ‘oude’ route Camino Real. De afstand is ca. 7.5 kilometer. In het algemeen is het pad goed te belopen. We moeten verschillende barranco’s oversteken maar óók de diepste barranco bij Fuente de Tamaide is geen probleem. Wel even lastig. Bij deze Fuente is vroeger een wasplaats geweest.

Even later passeren we een Casa Rural. Niet open! We lopen onder het uitzichtpunt/restaurant La Centinella door dat ‘boven’ ons ligt. Het landschap is heel fraai. In Aldea Blanca is een ‘kasteel’ waar voorstellingen worden gehouden. Voldoende parkeerplaats en op de hoek is een bushalte, waypoint BusAlBlanca. Vanaf Aldea Blanca is het voornamelijk stijgen naar San Miguel. Een stijging van ruim 400 meter op nog geen 5 kilometer. Op sommige punten pittig! Het 2e gedeelte is de wandeling SL 231.1. Ook hier is het zicht op het omliggende landschap mooi maar wij vinden het 1e gedeelte mooier.

Ook nu komen we, in het laatste gedeelte, langs de kerk en daarna komen we op de TF-28 waar de bushalte is, waypoint BusSMiguel. Ook is er voldoende gelegenheid de inwendige mens te versterken. Samenvattend: een interessante wandeling met vrij veel informatie die echter voor een deel verloren is gegaan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, San Miguel de Abona, waypoint BusSMiguel
Lengte:
12.2 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2013
Verbindingen:

San Miguel de Abona
Bus: TF-28, waypoint BusSMiguel, halte 7394 Miguel98, (lijnen 416 en 484)
Auto: idem

Aldea Blanca TF-657
Bus: TF-657, waypoint BusAlBlanca, halte 7371 Aldea Blanco (lijn 484)
Auto: idem