8.12 Aldea Blanca RW1 (TF-657)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie gedeelten. (Oude) bewegwijzerde wandeling (SL-route) met een aantal info-panelen die deels niet meer/slecht leesbaar zijn vanwege gebrek aan onderhoud. Wel zijn de merktekens op een aantal punten opnieuw geverfd maar men heeft nagelaten (noodzakelijk) onderhoud te plegen.
De rondwandeling bestaat deels uit de bewegwijzerde wandeling SL TF-231. De terugweg gaat voor een groot gedeelte via asfalt met een minder aangename daling.
Degenen die kiezen voor het wandelpad naar Aldea Blanca kunnen de ‘oude’ wandeling doen die we in maart 2013 hebben gedaan. Wandeling duurt tenminste een half uur langer maar is veel mooier! Dat pad heeft (ook) een aantal vervelende stukken.

Vanaf ons vertrekpunt/bushalte krijgen we eerst asfalt. Gaan dan rechtsaf en komen dan op de Camino de las Lajas. Op een aantal punten sterk geërodeerd maar in het algemeen vonden wij het een vrij milde stijging. Krijgen nog een kort stuk asfalt en daarna een pad eindigend bij de Calle la Abajer, overgaand in de Calle la Cruz. Komen dan op een onverharde ‘weg’. Ligt mooi in het landschap. Steken de Calle la Fuente over en krijgen dan een echt pad. Bij de Fuente de Tamaide is een bruggetje gemaakt die deels overwoekerd is/wordt met o.a. bramen. Liggen ook grote rotsblokken waarom het pad heel smal is. Onaangenaam én het leek zelfs dat het pad weg was maar daar was geen sprake van!
Dit gedeelte vanaf San Miguel is onderdeel van de Camino Real vanaf Orotava naar Vilaflor zoals het info-paneel aangeeft als we op de Camino Lomo la Hoya komen.

Bij het info-bord Casa Rural kun je kiezen voor de ‘oude’ route via het bewegwijzerde pad óf voor het asfalt. De Camino geeft een mooi uitzicht op de omgeving maar de voorgrond wordt deels ‘verpest’ door afscheidingen etc. De uitzichten op het pad zijn – in vergelijking met het asfalt – veel fraaier.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusAldeaBlanca (TF-657)
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

8.12 oud (2013) 10.7 km. Ruim 50 meter extra hoogteverschil (bijgevoegd).

Gewandeld:
01/04/2023
Verbindingen:

Aldea Blanca (TF-657)
Bus: waypoint BusAldeaBlanca (TF-657). haltes 7371/8311 Aldea Blanca (lijnen 484/6). Halte 8311 is voorbij het kruispunt (Calle Hermano Pedro)
Auto: waypoint Aldea Blanca (TF-657)