8.118 Aldea Blanca RW2 (TF-657)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai en (middel)zwaar.
Bij het ‘kasteel’ van Aldea Blanca is de bushalte en een openbare parkeerplaats. Eerste gedeelte gaat via asfalt en waar we het asfalt verlaten staat een aanwijsbord van de wandeling SL TF-231. Houden links aan als we de bewegwijzering verlaten. Krijgen nu een langzame klim. Als we scherp rechtsaf slaan komen we op een pad dat langs een oude waterleidingbuis loopt. Ook dit pad heeft kentekens van een SL-wandeling! Als we de TF-657 oversteken zien we het pad vóór ons. Bij waypoint 8.118.1 pad houden we links aan. Is – denken we – een gemaakt pad dat uitkomt op een camino/sendero.
Aan het eind (bij een verlaten gebouw/stellage) zijn we 2x verkeerd gelopen. De 1e onverharde weg komt uit bij een huis met een gesloten hek. Als je te ver doorloopt, loop je ook vast. Maar er is een pad (tussenin) waarvan het begin onduidelijk is.

Hoe verder we komen des te beter onderscheiden we een oude onverharde weg. Blijven deze niet volgen omdat we naar de Montaña Las Tabaibas willen. Volgen het tracé van de OSM-kaart maar vonden het pad te onduidelijk/rommelig waarom wij teruggekeerd zijn. Vervolgen het pad en komen dan uit bij waypoint 8.118.2 pad waar we weer aansluiten op de onverharde weg. Pad gaat over in de Camino Luciano, het meest zware deel van de wandeling. Op korte afstand veel klimmen!

Als we de TF-28 bereiken is het een verademing! Vals plat en we maken een uitstapje naar de Mirador de la Centinela. Vroeger was daar een restaurant gevestigd. Gaan weer naar beneden en sluiten later aan op de bewegwijzerde wandeling vanaf San Miguel de Abona. In het begin relatief langzame daling maar hoe dichter we bij de TF-28 komen hoe straffer de daling. Stapzekerheid is dan belangrijk. Steken de TF-657 voor de 2e keer over en krijgen dan weer een (korte) straffe daling. Geen gemakkelijk pad. Wanneer het pad overgaat in een onverharde weg zijn we weer op korte afstand van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusAldeaBlanca (TF-657)
Lengte:
10.7 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
15/02/2023
Verbindingen:

Aldea Blanca (TF-657)
Bus: waypoint BusAldeaBlanca (TF-657). haltes 7371/8311 Aldea Blanca (lijnen 484/6). Halte 8311 is voorbij het kruispunt (Calle Hermano Pedro)
Auto: waypoint Aldea Blanca (TF-657)