8.117 Granadilla Poligono Industrial RW5 (TF-1)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai.
Vertrekpunt de bushalte aan de TF-1 (afslag 51). Op ca. 50 meter afstand parkeergelegenheid voor de auto. Op het punt waar de rondwandeling begint gaan we mét de wijzers van de klok mee. Redelijk inspannend omdat we aantal keren op en neer gaan.
We gaan grotendeels over onverharde wegen die op een aantal punten sterk geërodeerd zijn maar desondanks goed te lopen.

Waar we linksaf gaan richting waypoint 8.117 LastigPunt naar barranco is er geen sprake meer van een onverharde weg. Lastig te lopen. Twee slagbomen zijn aangebracht maar geen verbodsbord voor wandelen. Aan het eind staat een verlaten (?) gebouw dat we links laten liggen. We ‘moeten’ de Barranco de las Monjas in. Hulp van wandelstokken is daarbij onmisbaar. Eenmaal in de barranco is er een duidelijk pad maar een aantal keren moeten een kort stuk door de barranco. Normaal is dit geen probleem maar nu stroomt er redelijk wat water vanwege regenval in de afgelopen tijd. Waren verrast maar met enige voorzichtigheid is het goed te doen. Het landschap in de barranco is heel mooi! Bij een vorige wandeling waren we minder positief. Reden zou kunnen zijn dat er nu veel meer groen is!

Op het punt waar de Barranco de las Monjas en Hoya del Corral bij elkaar komen verlaten we de Barranco de las Monjas en hebben dan de wandeling bijna rondgemaakt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusPol.GranadillaTF1
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken naar en in Barranco de las Monjas aanbevolen.

Gewandeld:
10/02/2023
Verbindingen:

Granadilla Polígono Industrial (TF-1)
Bus: waypoint BusPol.GranadillaTF1, lijnen 111 en 711, haltes 7133/7182
Auto: waypoint Pol Granadilla TF-1