8.114 San Isidro RW6 (TF-1, afslag 52)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar. Grotendeels fraaie wandeling. Stapzekerheid belangrijk en geen hoogtevrees voor beklimming Montaña Pelada.
Vertrekpunt afslag 52 van de TF-1 naar het industriegebied van Granadilla. In de directe nabijheid van de oprit naar Los Cristianos is (rechts) een onverharde weg waar voldoende parkeergelegenheid is. Kiezen – op basis van de digitale kaart – in het begin een ietwat andere route en passeren – geheel onverwachts – een aantal grotten die deels (?) bewoond zijn. Het (mountainbike)pad naar beneden is niet gemakkelijk!

Komen even later op een onverharde weg die parallel gaat met de TF-1. Voor de Barranco el Charcón is een dubbele onderdoorgang gemaakt onder de TF-1! Weer even parallel met de TF-1 en bij de Repsol gaan we linksaf. Krijgen dan een ‘saai’ gedeelte met kassen. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd. Voor ons was nieuw het bestaan van een The Tree House Hostel. Zoiets verwacht je niet!
De onverharde weg gaat over in een pad dat niet gemakkelijk loopt en komen dan aan de voet van de Montaña Pelada.

De neiging bestaat om de Barranquillo de Pelada (richting strand) te blijven volgen maar eerder moet omhoog gestapt worden. Eenmaal op het ‘pad’ lijkt het of je het pad aan de rand moet blijven volgen maar hier moet ook eerder omhoog gestapt worden! Met name dit gedeelte is niet geschikt voor hoogtevrezers. Ook is het belangrijk stapzeker te zijn. Het vroeg ons de nodige inspanning!
Bij eb schijnt het mogelijk te zijn via het ‘strand’ te gaan en later omhoog te gaan maar dat tracé is ons onbekend.
Eenmaal op de rondweg is het pad goed afgebakend. Wij zijn dwars over de Pelada gegaan. Gaan weer langs het zonnepanelenpark en de onverharde weg wordt weer een pad waar o.a. mountainbikers gebruik van maken. Als we de ronding krijgen zien we het pad op korte afstand maar het pad er naar toe is onduidelijk: lopen op de GPS is dan de remedie. We blijven pad houden tot aan de onverharde weg en zijn dan niet ver van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-1, afslag 52, waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)
Lengte:
11.7 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees (Mta Pelada) en stapzekerheid.

Gewandeld:
01/02/2023
Verbindingen:

San Isidro (TF-1, afslag 52)
Bus: geen
Auto: waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)