8.110 San Isidro RW4 (TF-1, afslag 52)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en mooi.
Vertrekpunt is afslag 52 van de TF-1 naar het industriegebied van Granadilla. In de directe nabijheid van de oprit naar Los Cristianos is (rechts) een onverharde weg waar voldoende parkeergelegenheid is. Eerste gedeelte gaat deels parallel met de TF-1. Via de Barranco de Ifara gaan we via een tunnel onder de TF-1 door en gaan dan aan de andere kant van de TF-1 weer deels parallel.

Passeren een groot park met zonnepanelen. Gaan richting Montaña Pelada en krijgen een mooi – afgebakend – pad. Op het punt waar we – links – het pad verlaten is géén pad. Wel staat op ca. 25 meter afstand een grote hoop wandelstenen. Het lijkt afsof je dan naar de rand loopt maar het is het hoogste punt en dan ‘zie’ je het pad – naar beneden – voor je. Te herkennen aan de afwijkende kleur in het landschap. Zijn niet bij het zandstrandje geweest!

Op de terugweg is een windmolenpark waarvan een aantal molens draaien. Als we de molens voorbij zijn komen we weer in de buurt van de TF-1. Nog even parallel met de TF-1 en gaan dan het viaduct door, richting de oprit naar Adeje, waar onze auto staat.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-1, afslag 52, waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
11/01/2023
Verbindingen:

San Isidro (TF-1, afslag 52)
Bus: geen
Auto: waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)