8.108 Arafo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar.
Vertrekken vanaf de bushalte (voorheen busstation) en gaan via de bebouwing richting Camino del Observatorio. Bij helder weer zeer fraaie uitzichten! Gelijkmatige maar pittige stijging. Eenmaal snijden we de Camino/Pista de Las Vistas. De 2e keer niet maar daar is een toegang gemaakt. Bij waypoint Camino de Las Vista krijgen we een kort stuk asfalt. Behoorlijk inspannend!

Op het punt waar we rechtsaf gaan is een onverharde weg. Even later een ketting over de weg gespannen maar we kunnen er goed langs hetgeen o.i. een teken is dat wandelaars door mogen en kunnen lopen! Bijna aan het eind krijgen we een groen pad. Heel bijzonder! Gaat weer over in een onverharde weg. Ook aan het eind is een ketting over de weg gespannen. Krijgen nu een zeer stevige daling via asfalt waarom wij aanbevelen de wandeling mee met de wijzers van de klok te lopen. Eenmaal op de Camino Sevilla wordt de daling ‘milder’. Tot onze verrassing zien we een Ermita waar vroeger (?) een Area Recreativa is geweest. Er staan onleesbare borden!

De verharde Camino de Las Cuestes gaat over in een sterk dalend pad en we komen uit op de Calle Nuestra Señora de Candelaria en zijn dan in het bewoonde gebied van Arafo. Bijna aan het eind lopen we nog langs de fraaie kerk de San Juan de Degollado.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arafo, Av de Los Reyes de España, waypoint BusArafo
Lengte:
10.7 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
ruim 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
28/12/2022
Verbindingen:

Arafo
Bus: Av de Los Reyes de España, waypoint BusArafo, lijn 121
Auto: idem