8.107 San Isidro RW2 (TF-1, afslag 52)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar. Bij de 1e rondwandeling San Isidro (8.106) is aangegeven dat de omgeving erg groen is geworden. Normaliter is de omgeving veel kaler. Wel zijn er mooie vergezichten!
Vertrekpunt is afslag 52 van de TF-1 naar het industriegebied van Granadilla. In de directe nabijheid van de oprit naar Los Cristianos is (rechts) een onverharde weg waar voldoende parkeergelegenheid is.

De wandeling gaat grotendeels via (oude) onverharde wegen die deels zeer sterk geërodeerd zijn. Is o.i. mede een gevolg van moutainbikers. In een aantal gevallen is stapzekerheid belangrijk.. Over het te volgen tracé bestaat geen misverstand: het wijst zich vanzelf mét de GPS!
In het gebied zijn meer wegen dan de OSM-kaart aangeeft.
Bij waypoint 8.107 onderkomens? hebben we ons afgevraagd wat de bestemming is geweest maar deze grotten zijn ontstaan door mijnbouw.

Bij waypoint 8.84.3 is aangegeven dat de weg waarop we lopen (Calle Cueva Gacha) doodlopend is. De weg is niet doodlopend maar een slagboom verspert de weg voor autoverkeer. Als we later op een ‘kruising’ komen wordt de ‘doodlopen’ ook aangegeven. Zijn wel verbaasd- als er sprake is van een Calle – dat deze afgesloten kan worden!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-1, afslag 52, waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)
Lengte:
12.8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid is belangrijk.

Gewandeld:
30/12/2022
Verbindingen:

San Isidro (TF-1, afslag 52)
Bus: geen
Auto: waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)