8.106 San Isidro RW1 (TF-1, afslag 52)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

(Zeer) lichte wandeling, zónder uitstapje naar Montaña de Ifara. De omgeving die meestal een dorre uitstraling heeft is nu grotendeels groen. Heel bijzonder!
Vertrekpunt is afslag 52 van de TF-1 naar het industriegebied van Granadilla. In de directe nabijheid van de oprit naar Los Cristianos is (rechts) een onverharde weg waar voldoende parkeergelegenheid is.

Het wandeltracé gaat grotendeels via (oude) onverharde wegen die deels zeer sterk geërodeerd zijn.
Op het punt waar we afdalen via een (mountainbike?) pad naar de Barranco de Ifara blijven we in de barranco. Met de nodige voorzichtigheid goed te doen. Zijn de barrancco (nog) niet volledig uitgelopen om vast te stellen of dit mogelijk is. Gaan (halverwege) kort rechts een andere barranco en dan gaan we uit de barranco op basis van een eerder gelopen route. Een duidelijk pad ontbreekt maar met de GPS kunnen we de route volgen. Bij een grote ‘steenhoop’ komt weer een pad/onverharde weg tevoorschijn.

Hebben nog een uitstapje gemaakt naar de Montaña de Ifara (ca. 1.1 km h/t; bijna 100 meter stijgen en dalen) over een niet gemakkelijk geërodeerd pad. Op een aantal punten is er voldoende ruimte naast het pad te lopen. Eenmaal weer terug op de onverharde weg is het nog ca. een half uur naar ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-1, afslag 52, waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken van en naar Montaña de Ifara.

Gewandeld:
21/12/2022
Verbindingen:

San Isidro (TF-1, afslag 52)
Bus: geen
Auto: waypoint San Isidro (TF-1 afslag 52)