8.105 Fasnia RW1 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie wandeling. Vanaf waypoint 8.105 naar TF-532 tot aan de verharde weg is stapzekerheid belangrijk en bevelen wij wandelstokken aan. Het is een oud pad dat zeer weinig belopen wordt. Ook zijn er agaves die de doorgang belemmeren. Staat niet op enige digitale kaart maar is onmiskenbaar een pad. Een (vouwbaar) handzaagje zou – achteraf gezien – niet overbodig geweest zijn.

Vertrek vanaf de bushalte aan de TF-28 of in de nabijheid van de kerk waar (ook) voldoende parkeerplaatsen zijn. Het eerste gedeelte gaat door een zeer rustig gedeelte van Fasnia. Beginnen direct te klimmen! Zó lopen we over asfalt en dan weer over een onverharde weg en dat geldt de hele wandeling!
De Galería waar we langkomen is – zoals gebruikelijk – afgesloten. De rails ligt er nog!

De asfaltgedeelten zijn minder aangenaam in de wandeling. Zéker op de gedeelten waar we straf dalen!
Bij waypoint LastigPunt 8.105 Barranco hebben we even gezocht naar de aansluiting. Reden daarvoor is dat er veel groen is in de barranco waardoor het zicht belemmerd wordt. Helaas komen we (te)veel (grote) agaven tegen. Voorzichtigheid is wel geboden!
Alternatief: bij waypoint 8.105 naar TF-532 en daarna via TF-532 (terug) naar La Zarza om de route weer op te pakken (hebben wij niet gecontroleerd).
Passeren La Zarza en krijgen dan een zeer straffe (asfalt) daling. Het asfalt gaat over in een onverharde weg/pad als we linksaf gaan. Dit pad komt uit op de TF-28. Daar steken we over en komen dan op de Camino Real Fasnia – El Escobonal. Als we de Camino Real verlaten zijn we weer in de buurt van onze eindbestemming. Aan het eind van de wandeling lopen we nog langs de kerk van Fasnia.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, Fasnia, waypoint BusFasnia
Lengte:
11.2 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken (bij Barranco de Tenazo, ca. 400 meter).

Gewandeld:
05/12/2022
Verbindingen:

Fasnia (TF-28)
Bus: TF-28 bij waypoint BusFasnia, lijnen 033 en 035 (haltes 7786/7731)
Auto: idem OF nabijheid kerk, waypoint Fasnia