8.102 Las Vegas RW3 (TF-555)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai!
Gedeelte vanaf waypoint 8.102 pad naar barranco is erg lastig
Vertrekpunt is de Area Recreativa aan de TF-555. Bij het bord ‘Las Vegas’ zijn parkeermogelijkheden aan de rechterkant van de weg.
Tegenover de Area Recreativa ligt een onverharde weg die we opgaan. Volgen de bewegwijzering en bij een ‘ketting’ over het pad (aan de zijkant kunnen we passeren) houden we links aan. Er wordt – aan de ondergrond te zien – veel gelopen! Als we uit de barranco (dezelfde als bij het lastige pad naar barranco) zijn geklommen komen we op een onverharde weg.

Waar we de onverharde weg verlaten is geen ‘officieel’ pad (niet vermeld op enige ons bekende kaart) maar omdat het terrein betrekkelijk weinig hoogteverschil heeft, is het – door wandelaars – gemaakte pad redelijk goed begaanbaar en te ‘zien’. Hier en daar zijn wandelstenen (bij)geplaatst én met hulp van de GPS is het goed te doen. Halverwege hebben we het waypoint 8.101 ‘gemaakt’ pad geplaatst. Daarna komen we op een sterk geërodeerde onverharde weg. Bij waypoint 8.101 pad gaan we rechtsaf. In het begin een prima pad. Heel veel geiten komen langs! Hoe dichter we bij de (diepe) Barranco de Geniga o de las Vegas komen hoe lastiger het pad wordt. Het vervelende is dat geiten ‘alternatieven’ hebben gemaakt die voor een ‘normaal’ mens onbereikbaar zijn! De 1e keer hebben we het pad naar de barranco gemist en zijn doorgelopen tot aan waypoint 8.102 einde pad? Omdat we teveel afweken van de route zijn we teruggekeerd (hoopten dat het een mogelijk alternatief zou zijn) en hebben niet ‘gekeken’ of het pad ergens op uit kwam.

Bij waypoint 8.102 pad naar barranco zien we een ‘pad’ onder ons. Als we naar beneden ‘klimmen’ zien we dat we exact op de ‘track’ zijn maar het ‘doorzicht’ wordt belemmerd door struiken. Consequent de track – zoveel als mogelijk – aanhouden en dan bereiken we de barranco. Een kort stuk IN de barranco en dan is er een pad dat ons uit de barranco leidt. Het leed is dan geleden. Hebben zelfs nog overwogen terug te keren! Komen dan op de bewegwijzerde route (o.a. vanaf Las Vegas). Krijgen weer een flinke klim in een fraai landschap.

Passeren waypoint Molina Del Agua waar vroeger een molen heeft gestaan. Krijgen nu een onverharde weg totdat we weer op de bewegwijzering komen richting Las Vegas (1.1 km).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-555, waypoint RecrLasVegas
Lengte:
6.3 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
11/03/2022
Verbindingen:

Las Vegas (TF-555)
Bus: geen
Auto: TF-555 waypoint RecrLasVegas