8.101 Las Vegas RW2 (TF-555)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en (zeer) fraai!
Vertrekpunt is de Area Recreativa aan de TF-555. Bij het bord ‘Las Vegas’ zijn parkeermogelijkheden aan de rechterkant van de weg.
Tegenover de Area Recreativa ligt een onverharde weg die we opgaan. Volgen de bewegwijzering en bij een ‘ketting’ over het pad (aan de zijkant kunnen we passeren) gaan we links. Er wordt – aan de ondergrond te zien – veel gelopen! Als we uit de barranco zijn geklommen komen we op een onverharde weg.

Waar we de onverharde weg verlaten is geen ‘officieel’ pad (niet vermeld op enige ons bekende kaart) maar omdat het terrein betrekkelijk weinig hoogteverschil heeft, is het – door wandelaars – gemaakte pad redelijk goed begaanbaar en te ‘zien’. Hier en daar zijn wandelstenen geplaatst én met hulp van de GPS is het goed te doen. Halverwege hebben we het waypoint 8.101 ‘gemaakt’ pad geplaatst. Komen daarna op een sterk geërodeerde onverharde weg. We blijven klimmen!

Tot aan het ‘hoogste’ punt in het 1e gedeelte van de wandeling hebben we ca. 400 meter geklommen. Gaan daarna ‘straf’ dalen op grotendeels ‘betonde’ wegen die op het kaartmateriaal als ‘onverhard’ worden aangeduid. Even voorbij La Higuera komen we weer op paden en stijgen en dalen we. De ‘vreugde’ is voor korte duur: komen weer op ‘verharde wegen’ tot het (aanwijs) bordje Las Vegas 1.5 km. Krijgen dan de Camino Real de Granadilla. Geen gemakkelijk begaanbaar pad. Maken nog een uitstapje naar een grote ‘dors’ plaats waar ‘vroeger’ het kaf van het koren gescheiden werd.

Zijn nu heel dicht bij Las Vegas. Lopen nog een rondje bij de Ermita en krijgen nog even een klimmetje tot het punt waar de wandeling rondgemaakt wordt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-555, waypoint RecrLasVegas
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
05/03/2022
Verbindingen:

Las Vegas (TF-555)
Bus: geen
Auto: TF-555 waypoint RecrLasVegas