8.100 Barranco de Los Albarderos RW5 (Ortiz)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai en middelzwaar.
Vertrekpunt waypoint Bco de Los Albarderos (Ortiz). Uitsluitend met de auto bereikbaar. In Villa de Arico richting El Contador aanhouden. In vergelijking met een aantal jaren geleden is de toegangsweg verslechterd. Bij bord Ortiz ‘rechtdoor’. Na ca. 400 meter parkeerruimte.
Gaan eerst door de Barranco de Los Albarderos waar veel geoefend wordt door ‘berg’ beklimmers. Bij een aantal punten wijst het pad zich niet vanzelf omdat wandelaars een ander (doodlopend) pad hebben ‘gemaakt’. Is een heel fraai gedeelte.

Op het punt waar de steile wanden ‘verdwijnen’ wordt het pad direct ‘gemakkelijker’. Gaan de barranco uit en komen dan op de ‘hoofdroute’ van de PR TF-86, richting El Contador. Even later wijken we (links) af van de bewegwijzering en gaan een pad op dat de verbinding moet maken met de Carretera El Contador. Tot onze verrassing zien we een ‘merk’ teken op een paal van een PR-wandeling. Blijkbaar is hier eerder een bewegwijzerde route geweest!

Als we uitkomen op de Carretera zien we nog een weg aan de rechterkant die weer uitkomt op de Carretera. Het lijkt erop dat bij waypoint 8.99 pad waarheen? een pad is maar wij hebben geen verkenning uitgevoerd.
Gaan nu dalen via de Carretera. De daling via het asfalt is ons meegevallen. De uitzichten zijn heel fraai!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ortiz, waypoint Bco de Los Albarderos
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
26/02/2022
Verbindingen:

Barranco de Los Albarderos (Ortiz)
Bus: geen
Auto: waypoint Bco de Los Albarderos