8.10 El Socorro – Candelaria

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte vlakbij de Ermita van El Socorro, waypoint BusSocorro. De weg naar beneden, richting industriegebied, laatste 4e rotonde, rechtsaf, en dan komen we uit bij de bushalte. De route kunnen we in tweeën splitsen. Het eerste gedeelte vanaf El Socorro naar La Viuda (niet bewegwijzerd) en La Viuda naar Candelaria (d.i. SL 294). Het eerste gedeelte van de route hebben wij deels op de rotsen langs de kust gelopen. Ten opzichte van de weg, die op korte afstand van de weg loopt, is dit geen ‘extra’. Bovendien houden de paden soms plotseling op en dan moeten we weer naar de geasfalteerde weg. Deze paden zijn o.i. meestal ‘gemaakt’ door vissers en kom je ook tegen in het 2e gedeelte van de bewegwijzerde wandeling. Je ziet dan op verschillende plaatsen dat vissers beneden hun hengels uitgooien op de randen van de rotsen.

Met name het 2e gedeelte (SL-294) is een zeer interessante route. Een aantal barranco’s en we komen zelfs een mooi strand tegen waar onderkomens van hout en plastic e.d. zijn gemaakt. De katten die er rondlopen blaken niet van welstand. Uitstekend bewegwijzerd! Slechts op één punt waren we even het pad kwijt. De golven beuken in dit gebied op de rotsen. Een fraai gezicht. Ook het bergmassief was goed zichtbaar. Indrukwekkend. Plotseling verschijnt dan de bekende basiliek van Candelaria waar ook het eindpunt van de wandeling is. Een fraaie en korte wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Polígoni Industrial de Güímar, waypoint El Sorocco
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
45 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/11/2012
Verbindingen:

El Socorro (TF-1) (Polígoni Industrial de Güimar)
Bus: waypont BusSocorro (lijn 122, halte 8094)
Auto: parkeren bij waypoint BusSocorro (afslag 20 TF-1 Arafo; naam El Socorro niet vermeld!= Polígoni Industrial de Güímar).

Candelaria
Bus: Halte BusCand8031 (richting Arafo) Idem: Halte CruzCand (richting Adeje; aan overzijde TF-1); Richting Santa Cruz even voorbij halte 8031 aan TF-1
Auto: parkeren in nabijheid Basilica de Seňora de Candelaria OF waypoint ParkingCand