8.07 Güímar – Candelaria

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een gemakkelijke en interessante route.
Vertrekpunt: Bushalte Güímar aan de TF-28 (waypoint BusGüímar). Daar is ook parkeerruimte en een taxistandplaats.  De route maakt deel uit van de lange afstandswandeling GR-133. Een kort gedeelte van de route gaat langs de TF-28 en vervolgens langs de Avenida Tomás Cruz García (TF-61). We gaan de Calle de Candelaria in. Bij waypoint Chinguaro komt/is een informatiecentrum over o.a. hoe mensen in het verleden gevangen werden gehouden in grotten.

Bijna de gehele route bestaat uit geasfalteerde wegen en/of 4×4 wegen. Gemakkelijk te belopen en te vinden. Aan de linkerkant het bergmassief en aan de rechterkant de oceaan. Niet spectaculair maar wel mooi! Duidelijk is te zien dat er in het verleden veel (meer) landbouw is bedreven. Jammer dat veel landerijen zijn ‘verlaten’.
Bij waypoint LastigPunt 8.83 (2020) is de weg volledig‘ versperd’. Men is bezig met een groot gebouw. De ontwerpers hebben klaarblijkelijk niet geweten dat hier ook het tracé van de GR-133 loopt! Met een korte omweg kan het terrein worden overgestoken en de route weer worden ‘opgepikt’ (zie wandeling 8.83 El Socorro RW2)

In de nabijheid van Candelaria loopt de route parallel met de TF-1. Daar waar op de kaart van Freytag&Berndt een overgang of onderdoorgang is getekend, is niets te bekennen. Even verderop kunnen we de TF-1 passeren en aan de overkant zien we de bekende Basilica de Seňora de Candelaria in de diepte liggen. We besluiten linksaf af te gaan en op de 1e kruising hebben we een heerlijk kop koffie gedronken. Bij dit kruispunt is een bushalte naar Guímar (waypoint BusCandel7030). Vóór de basiliek staat nog een mooie kerk: Iglesia de Santa Ana.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Güímar, waypoint BusGüímar
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Güímar
Bus: TF-28, busstation, waypoint BusGuimar, lijnen 033, 035, 120, 121, 124, 126 en 127.
Auto: in nabijheid busstation

Candelaria (2)
Bus: busstation, waypoint BusCand7030. (richting Güímar; Calle Sta Ana, lijn 124).
Auto: parkeren in nabijheid Basilica de Senora de Candelaria OF waypoint ParkingCand